imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

iPhone-ul va avea ecran OLED începând din 2018


Conform celor de la Nikkei, Apple și-a anunțat partenerii că are în plan să folosească ecrane organic light-emitting diode (OLED) pentru iPhone începând din 2018. Acest lucru a pus partenerii Apple, care se ocupă cu furnizarea de ecrane în situația de a începe să-și actualizeze și extindă tehnologiile și capacitățile de producție pentru a putea face față cerințelor Apple.

În acest moment Apple folosește ecrane OLED doar la Apple Watch, la iPhone și iPad fiind folosite ecrane LCD.

Tehnologia OLED oferă imagini mai clare și cu un contrast mai bun decât ceea ce pot oferi convenționalele ecrane LCD. De asemenea această nouă tehnologie este și mai economică în ceea ce privește consumul de energie. Un alt avantaj este și faptul că ecranele OLED au și o mai bună flexibilitate putând fi îndoite, ceea ce permite mai multă flexibilitate în designul produselor care le încorporează. Totuși tehnologia OLED nu are doar avantaje, se pare că luminozitatea, eficiența energetică dar și alte beneficii ale ei se degradează în timp. În consecință Apple a început să se consulte cu producătorii de ecrane OLED și cu cei care furnizează echipamentele de producție despre această tehnologie, cu scopul de a elimina aceste neajunsuri și de a se asigură că va exista o capacitate de producție stabilă a acestui tip de ecrane.

Samsung Electronics este prima companie care a început să folosească ecrane OLED în 2010 pentru gama Galaxy. De asemenea LG Display produce ecrane OLED pentru televizoare. În consecință probabil aceste două companii vor fi principalii furnizori de ecrane OLED pentru Apple.

Afectați de acest anunț sunt și producătorii japonezi Sharp și Japan Display. Primii se străduiesc să-și reconstruiască operațiunile care au cam avut de suferit de ceva vreme, iar cei de la Japan Display își bazează 30% din operațiuni pe contractele cu Apple.

sursa: 9To5Mac, NIKKEI

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.