imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

iPhone-ul unei femei dispărute a fost spart


Cel puțin asta a scris presa spaniolă. Deși cazul nu a fost documentat temeinic, se pare că Cellebrite ar fi reușit să facă ceva ce nici FBI nu a reușit: au spart criptarea Secure Enclave a iPhone-ului 6.

Povestea este puțin mai complicată, iar circumstanțele nu sunt atât de clare. Diana López, mama unei femei dispărute numită Diana Quer, a vorbit cu Espejo Público povestind că telefonul a fost sub apă timp de aproximativ două luni, iar când l-au găsit, au reușit să spargă sistemul de criptare care proteja datele de pe telefon. Se pare că ar fi căutat mesajele WhatsApp pe care nu le-au putut accesa din cloud. Până la urmă, compania israeliană Cellebrite a reușit să acceseze datele din telefon.

Celelalte circumstanțe nu sunt clare. Știrile spun că această operațiune a costat familia doar 2000 de dolari. Este vorba despre același lucru pe care FBI-ul nu l-a putut face cheltuind milioane de dolari. Nu știm ce versiune de sistem de operare era instalată pe dispozitiv (deși este probabil vorba despre iOS 8 sau o versiune mai recentă) și, de asemenea, nu se știe dacă nu fusese instalat un jailbreak. Acest lucru ar fi simplificat mult sarcina companiei israeliene.

Deoarece telefonul a fost sub apă timp de luni de zile, probabil că nu mai funcționa în momentul în care a fost găsit. Cel mai probabil ceea ce au făcut este să-l dezasambleze până la ultimul șurub și i-au făcut NAND mirroring. Această soluție are nevoie de aproximativ 40 de ore pentru a sparge un cod de 4 cifre și trebuie să fi avut nevoie de sute de ore pentru a sparge un cod de 6 cifre, precum cel de pe telefonul lui Quer.

Cellebrite a ajutat de multe ori la spargerea iPhone-urilor deja. Unul dintre cele mai faimoase cazuri a fost cel al iPhone-ului 5c al atacatorului de la San Bernardino, deși nu au găsit pe acesta informații care să ajute la rezolvarea cazului. Nici pe iPhone-ul 6 al femeii spaniole dispărute nu au fost găsite informații care să ajute la rezolvarea misterului dispariției sale.

sursa: Apple Insider

Dacă doriți să citiți mai multe despre acest subiect, accesați dosarul articolelor despre securitatea datelor!

MBP
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.