imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

iPhone-ul tău transpiră, odată cu tine, în acest val de căldură? Răcește-l imediat!


Este oficial vară, cel puțin conform termometrelor. Această vreme caldă nu este cea mai bună pentru iPhone. Acordând atenție câtorva detalii, îl puteți proteja ușor de supraîncălzire.

Un iPhone fierbinte nu este în cea mai bună formă. Autonomia bateriei poate fi redusă drastic de căldură, dacă nu suntem puțin atenți. Bateriile litiu-ion încep să se dilate de la căldură iar dilatarea excesivă poate distruge cu ușurință bateria. Desigur că nu sunt nemuritoare, după un timp se vor strica oricum, dar dacă este posibil, hai să încercăm să nu accelerăm acest proces.

Într-o zi foarte călduroasă se poate întâmpla ca procesorul telefonului dvs. să funcționeze puțin mai încet. iPhone-urile se protejează de supra-încălzire prin reducerea performanțelor și, de asemenea, putem simți că telefoanele noastre mai “încete” și în alte circumstanțe. Aplicațiile de comunicații de date pot funcționa cu 10-15% mai lent, deoarece umiditatea poate perturba puțin undele radio, în special frecvențele înalte.

Nu vă faceți griji, iPhone-ul dvs. nu va izbucni în flăcări și nu va fi inflamabil. Dar dacă îl lăsați într-un loc însorit pentru o perioadă mai lungă de timp, s-ar putea strica și înlocuirea unei baterii nu este ieftină. Merită să vă “dezbrăcați” telefoanele, să le scoateți din carcasele groase. Carcasele din piele se pot încălzi extrem de repede. O carcasă mai subțire, de plastic, sau de cauciuc își va face treaba, dar cel mai bine este să lași telefonul fără nici o carcasă.

Ar trebui să vă protejați telefonul de lumina directă a soarelui și de căldură. Nu e prea inteligent să îl lași în mașină, pe fereastră, birou, sau pe balcon. Telefonul se încălzește și de la utilizarea constantă. Pe plajă este mai bine să-l păstrați într-o geantă și este, de asemenea, bine să vă ascundeți dispozitivele prețioase de ochii pofticioși și de cei foarte “iuți de mână”.

Cei mai mulți dintre noi folosesc iPhone-urile lor și ca aparate foto. Fotografia nu necesită un efort prea mare pentru aceste dispozitive, dar jocurile da. Nici măcar nu puteți vedea nimic pe ecran într-o zi însorită, așa că vă recomandăm să evitați să vă jucați.

iPhone-ul trimite și recepționează în mod constant date, așa că puteți economisi energia bateriei oprind anumite servicii. De exemplu, serviciile de localizare pentru aplicațiile neutilizate, navigarea prin satelit în Maps. Dezactivarea bluetooth-ului poate de asemenea ajuta puțin, și oricum este destul de inutil în aer liber (asta dacă nu sunteți conectat la un difuzor bluetooth).

Dar încărcarea este o necesitate, nu o distracție. Carcasele cu baterii și bateriile externe vă permit să încărcați și din mers, dar încălzesc bateria îngrozitor, de parcă, în ciuda celor 35 de grade, ați fi pus telefonul pe un radiator fierbinte.

Odată ce iPhone-ul nu se simte bine, va începe să închidă temporar câteva funcții și este posibil să primiți notificări imediat după depășirea temperaturii optime (0-35 de grade). În acest caz, oprirea acestuia s-ar putea să vă rănească sentimentele, dar este un sacrificiu destul de mic pentru bunăstarea gadget-ului iubit.

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.