imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
iPhone-ul devine mai durabil.

iPhone-ul poate fi utilizat o perioadă mai lungă


Potrivit raportului unui analist, în 2019, clienții și-ar putea păstra iPhone-ul timp de 4 ani, în loc de trei. Asta în principal datorită procesoarelor mai durabile, a bateriilor ce pot fi înlocuite, dar și prețului.  

În articolul analistului de la Bernstein, Toni Sacconaghi, se estimează că anul acesta, în medie, utilizatorii tind să-și cumpere telefon nou doar dacă iPhone-ul din prezent e mai vechi de patru ani. Asta înseamnă un an în plus, comparativ cu tendința de 3 ani, înregistrată în 2018. Însă care ar putea fi motivul?

Unul dintre aspecte a fost deja detaliat de Tim Cook în ultimul raport al rezultatelor trimestriale. Potrivit acestuia, unul dintre principalele motive a fost că bateriile s-au vândut la un preț de trei ori mai mic. Astfel, o mulțime de utilizatori au profitat de ocazie și au schimbat bateriile la un preț mut mai scăzut. O nouă baterie poate extinde semnificativ viața și performanța vechilor dispozitive. Cu toate astea, liderul Apple a recunoscut că și politica de prețuri poate fi un factor extrem de important.

Însă Sacconaghi a mai menționat un aspect. De când a apărut iPhone-ul, procesoarele din seria A au devenit atât de puternice încât upgrade-urile nu doar că au contribuit la o mai bună experiență, dar au extins și durata de viață a telefoanelor.

Uneori, încă mai poți vedea prin jur dispozitive iPhone 4s.

iPhone-ul durabil nu e un model bun de business

Un aspect interesant e că raportul sugerează faptul că e destul de contraproductiv să creezi dispozitive atât de durabile. Așadar, într-un astfel de an se vor cumpăra din ce în ce mai puține dispozitive. Cu toate astea, trebuie să precizăm că această tendință a fost încurajată mai ales de prețurile ridicate. În plus, piața e destul de saturată, iar dorința de a achiziționa un dispozitiv nou e destul de scăzută. (Cel puțin comparativ cu perioadele precedente.)

Dar acestea sunt doar opiniile unui analist. Nu e atât de sigur că sunt cu totul adevărate. Tu ce părere ai? Ai tendința de a schimba mai des dispozitivele? Ce e mai important pentru tine, un procesor mai puternic sau funcții noi?

Sursa: CNBC

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.