imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
iPhone XS păstrează designul cu notch al modelului iPhone X.

Deși ne-am apropiat destul de mult, iPhone-ul fără notch e încă departe


AMS tocmai a anunțat noul senzor de lumină și proximitate. Acesta ar putea fi plasat sub displayul OLED, astfel încât să nu mai ocupe spațiu pe notch-ul ecranului. Însă această mișcare nu e suficientă pentru a renunța complet la insulița de senzori a iPhone-urilor.

Compania cu sediul în Austria specializată în dezvoltarea senzorilor a anunțat ieri că a creat noul senzor ambiental lumină/proximitate TCS 3701. Acesta ar putea fi amplasat sub displayul OLED, ca să nu mai ocupe spațiu în partea de sus a ecranului. Această știre îi poate interesa direct pe utilizatorii Apple, pentru că AMS furnizează deja senzori pentru compania americană.

Uau ce tare! Asta înseamnă că ne putem lua adio de la marginile telefonului și de la notch?

Din păcate, răspunsul este nu. Ascunderea senzorilor de lumină și proximitate e doar un pas în această direcție. Notch-ul găzduiește în continuare o mulțime de alte elemente hardware ce nu pot fi măturate sub „covorul displayului”. În primul rând vorbim de VCSEL, utilizat pentru sistemul de recunoaștere facială.

În plus, avem camera frontală. Pentru aceasta nu există încă tehnologia care să se preteze la montarea sub display și care să poată fi produsă în masă. În cazul celorlalți producători, care nu utilizează notch-ul pentru camera frontală, aceasta e plasată, în mod normal, în marginea de sus a displayului.

Deși notch-ul va mai fi prin preajma ceva vreme pentru iPhone-uri, sunt șanse mari ca, printre altele, grație inovației celor de la AMS, grosimea dispozitivului să se reducă. Astfel s-ar obține un impact vizual ceva mai discret.

Sursa: Cult of Mac

Vezi oferta iStyle!

iphonexr
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.