imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

iPhone-ul este cel mai utilizat aparat foto conform retrospectivei 2015 publicate de Flickr


Cei de la Flickr au publicat o scurtă retrospectivă a acestui an “2015 Year in Review”. Găsim aici cele mai interesante și mai reușite fotografii din 2015 grupate pe baza orașului unde au fost făcute sau pe baza evenimentului pe care-l surprind. Găsim și o scurtă prezentare a celor mai apreciați fotografi ai acestui an. De asemenea pe baza datelor EXIF din fotografiile încărcate pe site s-au putut face niște statistici, astfel 42% dintre imaginile încărcate în platformă au fost realizate folosind iPhone-ul, 27% sunt realizate folosind camere Canon EOS și 16% cu o cameră Nikon D. Interesant de asemenea este și faptul că cele mai multe poze au fost realizate cu camerele telefoanelor mobile respectiv 39%, apoi urmează camerele DSLR cu 31%, camerele point-and-shoot cu 25% și cele mirrorless cu 3%. Detaliind și mai mult după tipul de telefon folosit, iPhone-ul 6 este cel mai popular în comunitatea Flickr, urmat de iPhone-ul 5s, Galaxy S5, iPhone-ul 6 Plus și iPhone-ul 5.

23353730892_31ef70ec49_o

Flickr este deja de ceva vreme platforma preferată pentru găzduirea de materiale media, fie că este vorba despre fotografii sau video. Conform unor date publicate de The Verge în martie 2013 platforma avea peste 87 de milioane de utilizatori înregistrați și erau încărcate peste 3,5 milioane de fotografii zilnic.

23166442470_af6495df53_o

iPhone-ul domină deja de câțiva ani acest top al Flickr. Probabil asta se datorează popularității smartphone-ului de la Apple, calității camerei de pe telefon, dar și faptului că telefonul îl purtăm în permanență la noi spre deosebire de camerele fotografice dedicate pe care le avem la noi doar ocazional.

Camerele point-and-shoot au scăzut destul de mult ca procentaj, mai ales ca urmare a faptului că la ora actuală camerele foto de pe telefoanele mobile au devenit foarte performante poziționându-se de multe ori, din punct de vedere calitativ, undeva la mijloc între acestea și camerele DSLR.

sursa: Flickr, MacRumors

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.