imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

iPhone-ul colectează din ce în ce mai puține informații personale


Un studiu despre datele colectate de dispozitivele utilizatorilor de iOS și Android a scos la iveală un set foarte interesant de informații. Cu toate astea, rezultatele nu sunt tocmai surprinzătoare.

Legenda spune că cei care aleg să cumpere un iPhone pot stoca toate datele personale în siguranță și pot fi siguri că Apple nu le monitorizează locația și activitatea, nu verifică toate fotografiile și nu vinde datele personale ale utilizatorilor. Desigur, nu poți fi 100% sigur că discuțiile online nu îți sunt sub nicio formă monitorizate, așa cum pretinde Apple.

Însă un lucru e cert, sistemul de operare mobil al celor de la Apple s-a dovedit că e mai sigur decât sistemul Android, al celor de la Google. Ce altceva ar putea confirma acest aspect mai bine decât un studiu comparativ al celor două sisteme? Studiul condus de profesorul Douglas Schmidt, de la Universitatea Vanderbilt, arată că acele dispozitive Android ce utilizează Chrome colectează de 10 ori mai multe informații decât iPhone-urile ce utilizează Safari.

Rezultatele sunt uimitoare și aproape de necrezut, iar cifrele sunt înspăimântătoare. Potrivit studiului, telefoanele Android trimit date către Google de 340 de ori în 24 de ore, ceea ce înseamnă de 14 ori pe oră. 35% dintre pachetele de date conțin informații cu privire la locația utilizatorilor. Și așa cum cei de la Google au recunoscut recent, acestea sunt trimise chiar dacă utilizatorii au interzis din interiorul sistemului colectarea lor.

La o privire de ansamblu, utilizatorii pot fi ceva mai liniștiți. Dispozitivele Android trimit de 50 de ori mai multă informație către Google decât iPhone-urile, atunci când telefonul nu este folosit. Principalul motiv este acela că Google utilizează procesele de background pentru a colecta informația, în timp ce chiar dacă utilizezi browserul celor de la Google pe dispozitive Apple, în momentul în care îți blochezi telefonul, vei stopa toate procesele nedorite, astfel încât Google nu va avea acces la pachetele tale de date.

Desigur, iOS nu e perfect, nici invulnerabil, însă e bine de știut că telefoanele Apple nu lucrează în disperare atunci când nu le folosești. Una peste alta, e bine să ne reamintim că datele personale ne sunt în siguranță și că nu pot fi accesate de o companie care nu ar avea niciun motiv legitim să le obțină.

Sursa: AppleInsider

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.