imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Aplicații de monitorizare a sănătății

iPhone-ul ca instrument de cercetare medicală


Evoluția tehnologică a smartphone-urilor a permis apariția aplicațiilor care micșorează distanța dintre pacienți și doctori, oferindu-le acestora din urmă unelte foarte inteligente și puternice pentru a-i ajuta în lupta cu cancerul sau în analiza ADN-ului.

Până în prezent s-au înrolat peste 75000 de persoane în programul de cercetare medicală bazat pe aplicații specializate instalate pe iPhone. În martie anul acesta, Apple a lansat programul ResearchKit cu aplicații care să ajute investigarea a cinci maladii: Parkinson, astm, afecțiuni cardiace, diabet și cancerul de sân.

Doctorul Michael McConnell, cardiolog din cadrul Universității Stanford, remarca că smartphone-ul este “o importantă unealtă pentru cercetare” întrucât este “singurul lucru pe care îl avem tot timpul cu noi”.

Se pare că, uneori, datele colectate de aplicații prin intermediul senzorilor smartphone-urilor (microfon, senzori de mișcare și touchscreen) pot fi mai relevante decât observațiile doctorilor, mai ales că acestea pot fi corelate și cu alte date colectate deja despre starea generală de sănătate sau a condiției fizice, precum și cu date despre mediul înconjurător, cum ar fi gradul de poluare, obținute în baza localizării GPS a telefonului.

sursa: Yahoo Finance

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.