imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

iPhone-ul ar putea trimite autorităților coordonatele dvs. GPS în caz de urgență


Cel puțin așa se va întâmpla dacă Apple va urma sfatul celor de la European Emergency Number Association, EENA pe scurt. Aceștia le-au sugerat să implementeze funcția “Advanced Mobile Location”. Ar fi destul de util …

EENA s-a adresat celor de la Apple pentru a le sugera să implementeze Advanced Mobile Location (AML) în iOS. Asociația spune că această caracteristică ar putea salva un număr foarte mare de vieți.

Practic, AML funcționează destul de simplu. Dispozitivul sesizează când utilizatorul apelează unul dintre numerele de urgență ale poliției, pompierilor sau ambulanței și dacă WiFi-ul sau GPS-ul nu sunt active le activează automat, pentru a permite acestor funcții să înregistreze coordonatele exacte. Apoi, dispozitivul transmite imediat coordonatele către serviciul de urgență și apoi dezactivează GPS-ul și WiFi-ul.

Această metodă ar putea fi de 4000 de ori mai eficientă decât opțiunile actuale conform EENA, deoarece fără aceasta, serviciile se pot baza numai pe locația antenelor celulare, care oferă rareori date foarte precise. Pentru a-și demonstra punctul de vedere, EENA a descris câteva situații bazate pe evenimente reale, în care tehnologia a salvat vieți.

De exemplu, un ciclist s-a rănit grav la cap într-un accident în Austria. Când a sunat la ambulanță, s-a dovedit că era temporar confuz din cauza traumei la cap, astfel încât nu a putut descrie cu exactitate unde ar fi trebuit să ajungă ambulanța. Cu ajutorul AML, ambulanța ar fi putut găsi cu ușurință persoana rănită. Au mai existat și alte povești despre un băiat lituanian în vârstă de 7 ani, care nu a putut spune adresa exactă la care și-a găsit tatăl inconștient, sau despre drumeții din Belgia care nu au putut oferi serviciilor de intervenție locația lor exactă după ce unul dintre ei și-a rupt piciorul.

Sunt necesari doi pași foarte simpli pentru ca AML să funcționeze. În primul rând, funcția trebuie integrată în sistemul de operare al telefonului (Google a făcut acest lucru cu Android-ul anul trecut). În al doilea rând, țările în care se implementează trebuie să ajungă la un acord cu furnizorii de telefonie mobilă care să permită trimiterea și primirea acestor coordonate.

Apple nu a reacționat încă la această solicitare. Ar fi grozav dacă ar implementa așa ceva, deoarece faptul că Apple Watch-ul poate partaja locația noastră contactelor selectate atunci când suntem într-o situație de urgență s-ar putea să nu fie suficient în anumite cazuri.

sursa: Macrumors

MBP
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.