imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iPhone: Aplicații utile pentru cei care suferă de alergie


Încet, dar sigur, primăvara și-a intrat în drepturi, iar în ciuda ploilor, florile își împrăștie din ce în ce mai mult mirosul. Oricine poate simți asta, doar dacă nu cumva ai nasul înfundat, ochii injectați și dificultăți de respirație pentru că suferi de alergie la polen. O treime din populația adultă a Europei trăiește cu această afecțiune. Dacă te numeri printre aceștia, îți prezentăm câteva aplicații pentru alergii. Acestea ți-ar putea face viața mai ușoară.

De cele mai multe ori, lăcrimarea și nasul înfundat sunt cauzate de polenul florilor și de tot felul de alte plante. Dacă ai suferit vreodată de o alergie, știi efectele negative pe care aceasta le poate avea asupra vieții de zi cu zi, dar și asupra somnului de noapte.

Group of Multiethnic Hands Holding Allergies - alergii -

În afară de medicamentația recomandată pentru reducerea simptomelor, există și câteva aplicații mobile care pot ajuta în astfel de situații dificile. Cum? Oferindu-ți prognoze specifice despre vreme, perioadele în care se răspândește polenul, nivelele ridicate de alergeni din aer și chiar jurnale de simptome. Toate aceste informații te pot ajuta să ai o înțelegere mai bună a modului în care se declanșează alergia și cum se desfășoară. Urmărirea evoluției simptomelor poate fi foarte utilă în procesele de diagnosticare și terapie. Hai să vedem câteva aplicații la nivel european, care te pot ajuta să gestionezi mai bine o alergie la polen.

Sensio Air

Aplicație care te ajută să treci peste alergie

O aplicație bine organizată și simplu de utilizat, Senso Air te ajută să monitorizezi, să înțelegi și să previi simptomele. În afară de funcția de monitorizare a polenului, acesta oferă informații și despre poluarea aerului în 350 de orașe din jurul lumii. Informațiile locale te pot ajuta să-ți planifici activitățile în aer liber. Mulțumită interfeței simple și intuitive, înregistrarea simptomelor și a intensităților acestora se face simplu și rapid. În caz că simptomele pe care le experimentezi nu sunt listate, poți crea sau adăuga propriile notițe. Aplicația oferă sfaturi zilnice pentru îmbunătățirea sănătății și pentru a reduce expunerea la alergeni și poluare. Iar dacă plătești un abonament lunar, poți primi și un raport personal cu principalii vinovați din spatele simptomelor înregistrate.

Air Matters

aplicație pentru alergie

Air Matters e o altă aplicație minunată pentru urmărirea calității aerului și a concentrației de polen în mai bine de 180 de țări. Poți comuta între diferite standarde de calitate a aerului pentru a vizualiza informațiile. În plus, poți alege să primești alerte de poluare și polen. Air Matter oferă și suport pentru Apple Watch. Așadar, poți verifica calitatea aerului direct de la încheietura mâinii. Dacă selectezi poluanții și alergenii din meniul principal vei accesa ferestre detaliate cu date în timp real înregistrate în sezon.

În plus, aplicația oferă sfaturi de sănătate pe baza situației curente, o hartă cu calitate aerului pentru ultimele 48 de ore și prognoze pentru următoarele câteva zile. În afară de locația curentă obținută prin serviciile de localizare, ai acces și la informații din jurul lumii. Această ultimă funcție e utilă îndeosebi atunci când îți plănuiești vacanțele și călătoriile. Air Matters e o aplicație gratuită, iar versiunea premium te va scăpa de reclame pentru doar 0.99 euro pe an.

Asthma Tracker

Dedicată celor care suferă de astm, aplicația oferă o metodă simplă și intuitivă de a monitoriza consistent simptomele și medicamentația. În plus, oferă și teste de control pentru astm. Mulțumită integrării cu aplicația Health, poți să evaluezi rapid starea curentă a sănătății în ceea ce privește astmul. Asthma Tracker stochează și afișează simptomele introduse în aplicația Health, alături de evidența pașilor realizați într-o zi. Astfel poți vedea foarte clar dacă activitatea zilnică îți influențează astmul și simptomele asociate. Poți configura mementouri pentru orele la care trebuie să iei medicamentele și pentru înregistrarea simptomelor. La sfârșitul fiecărei luni, aplicația îți va cere să completezi cunoscutul Asthma Control Test™.

Suferi de alergie la polen? Împărtășește în comentarii sfaturile și aplicațiile care te ajută să controlezi simptomele!

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.