imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

iOS12: Controlul parental în spațiul online sau cum poți folosi noua funcție Screen Time 


Din fericire, iOS 12 vine cu o mulțime de funcții noi și inovații incitante care să îndulcească viețile utilizatorilor de iPhone. Același lucru se poate spune și despre părinții care doresc să-și supravegheze copiii și care vor să fie la curent cu timpul pe care cei mici îl petrec în fața ecranului– cu ajutorul instrumentelor oferite de iOS.

În noua versiune a sistemului de operare, posibilitățile oferite pentru controlul parental (Parental Control) și gestionarea restricțiilor (Restrictions) au suferit modificări. Nu doar că aceste funcții au fost relocate, dar au primit, de asemenea, și un nou nume. Așadar, hai să descoperim noile configurări și cum putem gestiona dispozitivele familiei cu ajutorul noului iOS 12.

Înainte, funcția de control parental se numea „Restrictions”, și putea fi accesată din Settings > General. Însă, în noul sistem, aceasta a fost cu totul reproiectată și a primit un nou nume: Screen Time.

În caz că ți-ai instalat versiunea beta a iOS 12, funcțiile de control parental și restricții pot fi accesate pe iPhone sau iPad astfel:

  1. Selectează „Screen Time” în Settings.
  1. Prima oară când vei deschide meniul Screen Time, vei fi întâmpinat de opțiunea „Set up as a Parent”, pe care trebuie să o selectezi.
  1. Urmărește instrucțiunile și adaugă restricțiile în funcție de preferințele tale (Limitarea aplicațiilor, Conținut și confidențialitate),  apoi configurează codul de acces al părintelui (Parent Passcode).
  2. În caz că dorești să faci alte modificări, poți accesa oricând Settings > Screen Time.

Ca o soluție alternativă, poți controla de la distanță dispozitivele asociate contului tău de iCloud prin Family Sharing. Accesează Settings > Numele tău > Family Sharing > Screen Time și nu uitați să urmărești timpul pe care copiii tăi îl petrec în fața ecranului.

Sursa: 9to5Mac

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.