imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iOS 12 se răspândește mai rapid decât iOS 11


Calculul e simplu. Un sistem mai stabil atrage mai mulți utilizatori. Tu ți l-ai instalat deja iOS 12?

La începutul anului am fost puțin sceptici când am scris despre faptul că Apple sistează dezvoltarea noilor funcții pentru iOS astfel încât următoarea versiune, iOS 12, va fi cât se poate de stabilă. Această alegere a fost bine-venită, atât pentru companie, cât și pentru utilizatori. Startul oarecum problematic al versiunii iOS 11 a făcut ca până și cei mai dedicați fani să-și piardă încrederea în sistem.

Din fericire, când iOS a fost lansat în septembrie, nu am fost dezamăgiți, pentru că Apple s-a ținut de cuvânt. Sistemul a fost solid și extrem de stabil încă din perioada de testări beta. Iar statisticile evidențiază, la rândul lor, îmbunătățiri semnificative.

La început, noul iOS a trebuit să recâștige încrederea utilizatorilor. A durat două zile pentru a fi instalat pe 10% din dispozitivele active, iOS 11 a atins acest prag în doar 24 de ore. Cu toate astea, în urmă cu două luni, noul sistem a preluat conducerea. În plus, s-a putut vedea limpede că oamenilor le place la nebunie iOS 12. De atunci, lucrurile nu s-au schimbat deloc.

Grafic de comparație: iOS 11 vs iOS 12

Potrivit celor mai recente cifre oficiale de la Apple, în momentul de față, 70% dintre dispozitivele active rulează iOS 12. iOS 11 păstrează 21% de procente – chiar dacă toate dispozitivele ce rulează iOS 11 pot rula și iOS 12 –, iar 9% utilizează versiuni mai vechi.

Aceste cifre sunt mult mai bune decât cele înregistrate de iOS 11 anul trecut. În urmă cu exact un an, versiunea precedentă rula pe 59% dintre dispozitive.

Ei bine, da. Munca asiduă dă întotdeauna roade bogate…

Sursa: MacRumors

Vezi oferta de produse iStyle!

MBPVoucher500
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.