imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iOS 12: Personalizarea notificărilor grupate


Am așteptat cu nerăbdare această funcție, și iată că a fost în sfârșit lansată! În plus, o poți personaliza potrivit preferințelor tale. Permite-ne să-ți arătăm cum!

Nu cu mult timp în urmă, ne-am plâns într-unul dintre articolele noastre că Apple ar trebui să facă ceva în legătură cu notificările. Din fericire, se pare că rugăciunile ne-au fost ascultate, iar câteva luni mai târziu, când noul sistem a fost prezentat în cadrul evenimentului WWDC, am putut găsi „notificări grupate” printre noile funcții.

În mod implicit, sistemul realizează automat gruparea; destul de smart. De exemplu, dacă primești prea multe notificări de la iMessage, mesajele fiecărei persoane care îți scrie vor apărea separat, în timp ce mesajele provenite de la o anumită persoană vor fi grupate, iar asta face ca procesul să fie mai transparent.

Cu toate astea, funcția nu e îndrăgită de toți utilizatorii, și nu e neapărat mai convenabilă pentru toate aplicațiile. Din fericire, poți ajusta setările notificărilor grupate și poți personaliza fiecare aplicație în parte. Pentru asta, trebuie să urmezi acești pași:

  • Deschide Settings.
  • Alege meniul „Notifications”.
  • Găsește aplicația cu notificările pe care vrei să le modifici și selecteaz-o.
  • Dă scroll până la „Notification Grouping” și accesează această opțiune.

Acum poți personaliza funcția cum vrei tu. În afară de opțiunea „Automatic”, poți alege „Off” pentru a dezactiva gruparea notificărilor cu totul, sau poți alege „By App”, iar asta înseamnă că notificările unei aplicații anume vor fi grupate chiar dacă vin de la persoane diferite.

Sursa: MacRumors

Black Friday MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.