imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

iOS 12: Noile Gesturi iPad


iOS 12 transformă total modul în care poți controla iPad-ul. Să-ți arătăm cum va funcționa!

După introducerea iPhone-ului X, presimțeam că testarea gesturilor pe dispozitive fără buton Home va ajunge în final și la iPad. De fapt, nu a trebuit să așteptăm prea mult pentru asta. La puțin mai mult de jumătate de an de la lansarea din noiembrie a iPhone-ului X, Apple a anunțat că va implementa aproape întregul sistem de navigație al acestuia pe iPad.

De ce este minunat?

Cei care folosesc de multă vreme iPad cunosc probabil toate acele gesturi care nu sunt disponibile pe iPhone. Dacă gesturile de navigarea pentru iPhone s-au adaptat perfect în cazul iPad mini care are încă butonul Home, utilizarea lor nu era convenabilă pe iPad-urile mai mari. Mai ales pe iPad-uri Pro de 12,9 “, așa că a devenit evident faptul că Apple trebuia să dezvolte noile gesturi introduse de iPhone X și pe iPad.

Ce se va schimba?

Totul. Gesturile anterioare vor rămâne, butonul Home va putea fi folosit în continuare, dar utilizarea de noi gesturi va fi mai convenabilă pe termen lung.

  • Ciupește pentru a reveni la Home, glisează în sus pornind din partea de jos a ecranului
  • Pentru a deschide Control Center: glisează în jos pornind din colțul din dreapta sus
  • Pentru a ajunge la Notification Center: glisează în jos din colțul din stânga sus
  • Pentru a ajunge la Dock: glisează în sus încet pornind din partea de jos și oprește mișcarea
  • Pentru vizualizare de tip Multitask View: glisează în sus pornind din partea inferioară a ecranului și oprește mișcarea la jumătatea ecranului
  • Pentru deschiderea ultimelor aplicațiilor vizualizate pe Home Screen: glisează în sus pornind de la buton și apoi glisează spre dreapta
  • Deschiderea aplicațiilor vizualizate într-o altă aplicație: glisează în sus pornind de la buton și glisează spre stânga.

Pe scurt, noile soluții ar putea părea un pic complicate, dar, în același timp, suntem destul de siguri că, la fel ca în cazul iPhone-ului X, ne vom obișnui cu faptul că trebuie să uităm de utilizarea butonului Home și în cazul iPad-urilor.

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.