imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

iOS 12 – NFC te-ar putea ajuta să deschizi uși


Potrivit surselor anonime care ne transmit informațiile, Apple ar putea îmbunătăți cipurile NFC ale iPhone-urilor astfel încât, tu să poți trece de căile de acces securizate și să poți deschide uși. 

Cipurile NFC (Near-Field Communication) nu sunt cu adevărat nou-apărute. Tehnologia de comunicare a ajuns la dispozitivele Apple odată cu iPhone 6, chiar dacă a fost cunoscută și aplicată de alți producători mai devreme. Am fost cu adevărat bucuroși când l-au lansat, având în vedere posibilitățile pe care le oferă. Dar s-a dovedit a fi dezamăgitor, cel puțin în Europa.

Pe lângă Apple Pay, nu ne vine în minte vreun serviciu care se folosește de această funcție și de puterea cipului. Apple nu permite aplicațiilor să acceseze acea parte. Prin urmare, în dispozitivele noastre există un cip multifuncțional care nu este încă utilizat la capacitate maximă.

Se pare că Apple știe că este timpul pentru o schimbare.


În cazul în care informațiile de la The Information sunt valabile, în luna următoare (odată cu lansarea iOS 12 la WWDC) Apple va începe să utilizeze puterea acestor cipuri, integrând multe funcții diferite în iOS, care vor da un scop complet nou tehnologiei.

Apple s-ar putea concentra pe diferite funcții de securitate, transformând iPhone-ul într-un proxy card modern și ușor de programat. Ar putea fi foarte util pentru hoteluri, diferite companii și birouri.

Schimbarea comunicațiilor din cipul NFC, care urmează să fie anunțată luna viitoare, ar putea deschide calea de a utiliza dispozitivele iPhone pentru alte interacțiuni de securitate, de la plata taxelor de tranzit până la deschiderea ușilor de la mașini.

Deja angajații Apple din Cupertino, California, folosesc iPhone-urile pentru a avea acces la clădiri și la birouri, sugerând că tehnologia a fost folosită acolo, au spus persoanele familiarizate cu problema.

Dar trebuie să adăugăm că nu am auzit niciodată despre The Information (cei de la care am aflat aceste zvonuri), așa că nu știm nimic despre veridicitatea celor spuse. NFC ar putea fi specialitatea acestui site deoarece au raportat deja cu ani în urmă că Apple a început să coopereze cu HID Global, care administrează sistemul de securitate al Campusului Apple, folosind mai multe cipuri NFC.

Ar trebui să privești aceste știri cu un pic de scepticism, dar ceasul adevărului este aproape, totul va ieși la iveală pe 4 iunie.

Sursa: MacRumors, The Information

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.