imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

iOS 12: Cum folosim comenzile rapide


Odată cu iOS 12, Apple a lansat comenzile rapide ce permit realizarea operațiunilor automate cu ajutorul lui Siri. Haideți să vedem cum funcționează acestea.

Automatizarea nu e o inovație când vorbim despre sistemele ce rulează pe dispozitivele Apple. Să ne gândim doar la Automator, cu care poți să aduni funcțiile în grupuri și să le rulezi ca pe niște algoritmi. Iar pentru iPhone există Workflow, despre care am scris deja. Aceasta a pornit ca o aplicație terță, apoi a fost achiziționată de Apple, însă din septembrie va fi înlocuită de funcția de comenzi rapide pentru Siri.

Cu această soluție autohtonă, vom fi capabili să configurăm o mulțime de comenzi rapide. Începând de la funcții minore precum trimiterea notificărilor despre vreme și ajungând la operații ceva mai complicate precum mesajele automate, introducerea evenimentelor în calendar, liste cu activitățile pe care le avem de făcut și așa mai departe. Din fericire, configurarea e mult mai simplă decât la Workflow.

Această configurație se poate realiza din Settings sau direct din aplicația Shortcut. Vom putea ajunge la cele deja existente accesând My Shortcuts, unde se pot chiar edita sau șterge diferitele comenzi selectându-le. Nu doar că vom putea atașa instrucțiuni algoritmice noilor comenzi rapide, însă diferitele operațiuni pot primi și comenzi vocale. Mulțumită acestei funcții, nu va conta ce accent folosim când ne adresăm lui Siri, nici dacă vorbim corect limba engleză sau nu; aplicația va ști exact ce dorim să obținem.

Cine a ratat această parte a WWDC o poate urmări în următorul clip video, de la minutul 31:30.

 

 

 

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.