imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iOS 11.3 va aduce multe funcții noi 


Au trecut doar două zile de la lansarea publică a versiunii 11.2.5 pentru iOS. Și așa cum se întâmplă de obicei în cazul celor de la Apple, aceștia au lansat deja o versiune beta pentru dezvoltatori care conține multe funcții extrem de promițătoare. Tot ce trebuie să facem este să așteptăm iOS 11.3.

În conferința dedicată dezvoltatorilor Apple (WWDC) de anul trecut, Apple au prezentat două funcții care chiar ne-au lipsit în versiunea curentă a iOS și în versiunile anterioare iOS 11. AirPlay 2 și sincronizarea Cloud a aplicației Messages au fost incluse în primele versiuni beta ale iOS 11, dar, pe măsură ce timpul a trecut, acestea au dispărut. Totuși, se pare că nu va trebui să așteptăm prea mult pentru cele două funcții din moment ce ambele sunt incluse în prima versiune beta pentru dezvoltatori a iOS 11.3.

Aplicația iMessage în starea sa actuală poate produce diferite erori. Poți să recuperezi conversații folosind un backup, dar în cazul în care este vorba de dispozitive diferite s-ar putea să nu ai prea mult control asupra acestora, iar sincronizarea să aibă de suferit. Dacă opțiunea iCloud Sync va rămâne inclusă în versiunea oficială, acest lucru nu se va mai întâmpla. De asemenea, opțiunea Business Chat pentru iMessage merită menționată. Este vorba despre un chatbot care este extrem de asemănător cu cel de la Facebook despre care am mai vorbit cu altă ocazie.

Și ne pregătim și pentru AirPlay2 care este legat de lansarea HomePod. Chiar dacă reprezentanții Apple au afirmat clar că suportul multi-room nu va fi inclus în prima versiune a HomePods, versiunea beta pentru dezvoltatori a iOS 11.3 include AirPlay 2, deci există o legătură clară cu speakerul. De asemenea, AirPlay 2 va fi de asemenea disponibil pentru Apple TV și alte dispozitive compatibile cu această tehnologie, cum ar fi BeoPlay M3.

Urmează și o funcție Health Records. Se dorește ca funcția să furnizeze o platformă unificată pentru toate instituțiile care oferă servicii medicale și să ofere astfel o experiență mai confortabilă utilizatorilor. Acum utilizatorii pot accesa manual datele lor din aplicația Health. Dar Apple lucrează mult pentru proiectul lor axat pe sănătate și își doresc foarte mult să creeze un sistem automat care să anunțe oamenii după ce aceștia au primit un anumit tratament medical. Bineînțeles, această funcție este doar o parte mică dintr-un plan mai mare care va fi testat probabil mai întâi în SUA.

4 noi Animojis sunt pe drum: va exista și un leu, un urs, un dragon și un craniu. Și ceea ce este și mai important pentru dezvoltatori este versiunea 1.5 a ARKit care îi va ajuta să creeze aplicații mai precise.

Opțiunea Advanced Mobile Location este de asemenea inclusă, ceea ce ar putea permite dispozitivelor să ofere date mai precise privind locația în cazul unor apeluri de urgență.

O opțiune care nu a fost inclusă încă este cea care permite utilizatorilor să verifice starea bateriei dispozitivelor și să decidă dacă vor să dezactiveze eventualele încetiniri. Într-un interviu anterior, compania afirmase că aceste funcții vor fi în curând disponibile pentru toată lumea. Deci tot ceea ce ne rămâne de făcut este să așteptăm, vom mai avea o versiune beta în mai, înainte de lansarea propriu-zisă.

Source: 9to5Mac

Black Friday iPad
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.