imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iOS 11.2.5 a fost lansat


Au trecut doar două săptămâni de la versiunea 11.2.2 și acum avem deja cel de-al 10-lea update oficial al iOS 11, versiunea 11.2.5.  Acest update include suport pentru HomePod, o nouă funcție Siri și soluții pentru diverse erori.

Din păcate existau multe probleme cu versiunea oficială a iOS 11 la data lansării. Multe apeluri nu funcționau iar numerele de telefon nu erau afișate. Astfel, Apple a lansat mai multe versiuni de update pentru a rezolva erorile, iar iOS 11.2 a fost creat pentru a soluționa o mare parte din probleme. Acum avem și versiunea 11.2.5.

E vorba de un update important, dar la fel ca în cazul altor actualizări, dimensiunea pachetului variază de la model la model între 100-200 MB.

Iată ce spune Apple despre acest update:

iOS 11.2.5 include suport pentru HomePod și o funcție Siri cu abilitatea de a citi știrile (doar în SUA, UK și Australia). Acest update include și bugfixes și alte îmbunătățiri.

Suport pentru HomePod

  • Configurează-ți și transferă-ți automat Apple ID-ul, setările Apple Music, Siri și Wi Fi pe Home Pod.

Funcția News a lui Siri

  • De acum înainte Siri poate citi știrile, trebuie doar să-I spui, “Hey Siri, play the news” (Hei Siri, spune-mi știrile). Poți chiar să alegi categoria de știri care te interesează: Sport, Business sau Muzică.

Alte îmbunătățiri și soluții

  • Abordează o problemă care ar putea determina aplicația Phone să afișeze informații incomplete în lista de apeluri.
  • Rezolvă o eroare din cauza căreia notificările aplicației Mail pentru unele conturi Exchange dispăreau de pe ecran atunci când iPhone X era deblocat folosind Face ID.
  • Abordează o eroare care putea cauza probleme în Messages, conversațiile fiind uneori afișate într-o ordine greșită.
  • Rezolvă o problemă în CarPlay unde comenzile Now Playing nu mai pot fi controlate de utilizator după mai multe comenzi “track changes”.
  • Adaugă funcției VoiceOver posibilitatea de a anunța nivelul bateriei AirPod.

 

Poți instala cea mai nouă versiune a iOS accesând Settings > General > Software update. Dacă telefonul sau iPad-ul tău nu îți afișează încă această versiune, profilul tău beta este de vină. Renunță la el și încearcă din nou.

Deși acest update nu ar trebui să provoace vreo pierdere de date, totuși, pentru binele tău, nu te baza pe asta. Creează-ți un fișier back-up cu toate datele de pe iPhone sau iPad. Îți poți salva toate datele în contul tău de iCloud sau pe computer folosind iTunes. Utilizatorii zeloși pot încerca ambele metode.

iOS 11.2.5 este disponibil pentru următoarele dispozitive: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (Generația a 5-a), iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro 9.7″, iPad Pro 12.9″, iPod touch (Generația a 6-a).

 

 

Pe lângă cea mai recentă versiune a IOS, și tvOS a fost actualizat, primind o versiune 11.2.5, iar watchOS a ajuns acum la versiunea 4.2.2. Ambele update-uri includ îmbunătățiri ale performaței și rezolvarea anumitor erori. Și versiunea macOS High Sierra 10.13.3 vine cu îmbunătățiri generale și cu o soluție pentru eroarea din Message.

Black Friday iPad
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.