imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Într-un singur an, Siri a trecut printr-o fază majoră de dezvoltare


La fel ca anul trecut, analiștii de la The Loup Ventures au pus 800 de întrebări asistenților digitali ai celor mai mari jucători din piață. Dintre toți, progresul înregistrat de Siri pare cel mai semnificativ: da, ei bine, era loc și de îmbunătățiri.

The Loup Ventures testează an de an cât de inteligenți sunt asistenții virtuali. Pentru test, ei utilizează un set de 800 de întrebări la care Google Assistant, Alexa, Cortana și Siri trebuie să răspundă. Deși asistentul celor de la Apple se încă se plasează imediat în spatele celui de la Google pentru a doua oară, există speranțe mari de îmbunătățire.

Anul trecut, Siri a putut răspunde corect la doar 66% din cele 800 de întrebări, iar acesta e un rezultat foarte dezamăgitor, având în vedere că Google Assistant a putut răspunde la 75% dintre acestea. Anul acesta, Siri a înregistrat un scor mai bun, răspunzând la 78,5%. În mod interesant, problema nu a fost înțelegerea întrebării, de vreme ce la acest capitol Siri a înregistrat un punctaj de 99%, ci alegerea răspunsurilor potrivite.

Examinând rezultatele divizate pe categorii, găsim niște elemente foarte interesante. De exemplu, la categoria „Comenzi”, Siri a înregistrat cele mai bune rezultate. În această categorie găsim comenzi precum „Aprinde lumina”, „Pornește conexiunea Bluetooth”, „Stabilește un memento”. Însă rata răspunsurilor corecte nu a fost deloc rea nici la categoria „Local”, ca să nu mai vorbim de categoria „Navigație”, unde Siri a oferit răspunsuri de încredere. Cu toate astea, e adevărat că Google Assistant pare să fie cel mai tare la toate aceste categorii de asemenea.

Una peste alta, bazându-ne pe rezultatele testului, Siri e la o distanță de mai puțin de un an, dacă e să facem comparația cu Google Assistant. Și sincer, e mult mai puțin decât ne așteptam inițial…

Sursa: The Loup Ventures

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.