imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Interfața Google va fi complet reînnoită


În următoarele săptămâni, toți utilizatorii Gmail vor avea parte de o experiență nouă atunci când își vor accesa conturile. Interfața Google va fi reînnoită. Pe lângă modificările de proiectare, vor fi incluse și multe funcții noi utile. Să vedem cum va arăta!

Cred că majoritatea cititorilor noștri folosesc Gmail. Nu este o noutate, acesta este cel mai popular serviciu de e-mail. A fost lansat în anul 2004 și 14 ani mai târziu avea 1.2 miliarde de utilizatori – și numărătoarea continuă. Acești 1.2 miliarde de utilizatori vor primi un serviciu complet nou în următoarele săptămâni.

Google a anunțat modificările care vor interveni printr-un mesaj privat, trimis administratorilor G Suite. E-mailul conține informații despre programul Early Adopter, care este disponibil doar pentru câțiva utilizatori pentru testare, dar ulterior noul serviciu va fi disponibil pentru toată lumea.

Din fericire – sau din păcate?! – în era Internetului este foarte greu să păstrezi un secret și jurnaliștii de la The Verge au pus mâna pe niște screenshot-uri ale noii interfețe. Ele par să semene destul de mult cu design-ul actual Google. Baloane, muchii rotunjite și o interfață foarte curată și transparentă. Nu există schimbări revoluționare, dar cu siguranță, aceastea vor fi bine-venite.

 

 

Printre cele mai importante schimbări se numără faptul că ne putem bucura din nou de unele funcții vechi. Câteva dintre ele erau disponibile în Inbox-ul Google, dar până acum nu au fost incluse în Gmail. Există Smart Reply, care se bazează pe soluții de învățare automată și încearcă să ghicească răspunsul tău pe baza conținutului din mesajul pe care l-ai primit. Această funcție este deja disponibilă în aplicația pentru telefon mobil.

 

 

Personal, cel mai mult îmi place funcția Snooze. Dacă căsuța Inbox este full din cauza mesajelor primite, ar fi bine să ai o soluție pentru a acorda prioritate anumitor mesaje. Snooze face exact acest lucru. Poți introduce ora la care e-mailul să apară din nou, astfel ca atunci când îl vezi, să ai timp să îl citești.  Apoi, mesajul de intrare va dispărea și va reapărea în timpul setat.

 

 

O altă caracteristică nouă, este bara laterală în partea dreaptă, unde poți adăuga mai multe aplicații Google, cum ar fi Google Calendar sau Keep Note. Aceasta îți va permite să utilizezi două instrumente diferite – mesageria și alte aplicații – în același timp, pe aceeași suprafață. Deci, vei putea scrie cu ușurință un mesaj și să programezi o întâlnire nouă în calendar, sau să scrii în Notes în același timp.

În mesajul privat pentru adminstratori, Google a promis suport offline pentru mesagerie, ceea ce înseamnă că vei putea citi cu ușurință mesajele atunci când nu ești conectat la Internet sau ai datele oprite. Această funcție va fi introdusă mai târziu, în iunie.

Conferința Google I/O va începe pe 8 mai și punem pariu că Gmail este un subiect important și că vom afla mai multe în curând.

Sursa: The Verge

 

 

 

 

iPhoneXR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.