imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Inteligența Artificială: Îți plac? Niciuna dintre aceste persoane nu există de fapt.


Inteligența artificială a ajuns în acel punct în care nu mai poți distinge între portretele generate artificial și cele reale.  

În prezent, Internetul este întrețesut cu inteligența artificială, cu algoritmi de machine learning și alte inovații. Majoritatea dispozitivelor uzuale folosesc aceste tehnologii: de la camerele foto, la frigidere, la cafetiere. Și nu avem nimic împotriva acestui lucru. Este chiar interesant să urmărești dezvoltarea constantă din acest domeniu.

Știm de asemenea că folosind inteligența artificială putem crea rețete noi sau putem compune muzică. Pe scurt, inteligența artificială poate realiza și sarcini care cer creativitate. Totuși, nu auzim prea des vorbindu-se despre capacitatea de a crea imagini cu ajutorul algoritmilor.

Inteligența artificială

Cu toate acestea, este un domeniu vast. De exemplu, Philip Wang, unul dintre dezvoltatorii software-ului din spatele Uber a creat un website. Folosind un framework creat de Ian Goodfellow, Wang a creat un website intitulat ThisPersonDoesNotExist. Pe acest website poți vedea portretele unor oameni care nu există. Toate au fost generate de algoritm. Iar pe măsură ce dai refresh paginii, aceasta va genera imagini noi de la zero.

Website-ul folosește tehnologia GAN (Generative Adversarial Networks). Folosește două tipuri de inteligență artificială. Prima a învățat să genereze imagini, iar cealaltă să distingă între portrete reale și cele generate. Dacă prima inteligență artificială reușește să creeze o imagine atât de realizată încât cealaltă o identifică drept reală, atunci aceasta va fi publicată pe website. E dificil să descoperi micile defecte la o primă vedere. Dar puteți încerca acest lucru în timpul prânzului de duminică.

Sursa: The Verge

Fii mereu la curent cu cele mai noi știri din lumea tehnologiei.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.