imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Inteligența Artificială este mai bună și la cele mai amuzante jocuri


Ți-a plăcut jocul Where’s Waldo (Unde este Waldo)? Te considerai bun la acest joc? Te rugăm să nu fii dezamăgit, dar va exista întotdeauna un robot care va fi mai bun decât tine…

Bine, să admitem, ne-au bătut deja la șah. Și, da, ne-au bătut și la Go. Putem trece peste asta. Pe măsură ce trece timpul, încercăm să ne împăcăm și cu ideea că, în viitor, multe job-uri vor dispărea din cauza lor.  Dar, sincer, faptul că ne pot bate și la cele mai stupide jocuri este prea mult pentru noi.

Deci, știi Unde e Waldo? Dacă nu, permite-ne să îți explicăm pe scurt: scopul jocului este de a-l identifica pe Waldo într-o fotografie cu foarte mulți oameni. Unul dintre aceștia este Waldo, un tip îmbrăcat într-o ținută cu dungi albe și roșii. Deci, el ar trebui să poată fi identificat cât mai ușor din mulțime. Asta-i tot. Deci – nu-i mare lucru de făcut, așa că de ce au trebuit roboții să ne ia până și această distracție?

Cu toate acestea, acești roboți obraznici au întrecut măsura! Există un dispozitiv, Raspberry Pi care controlează un braț uArm Swift Pro care este echipat cu un Vision Camera Kit și este conectat la un creier Google AutoML Vision, și,oricât de puțin plăcut ar fi din punct de vedere estetic, acest sistem este mult mai bun la Unde-i Waldo decât vei fi tu vreodată. Robotul funcționează cu o acuratețe de 95%, deci nu putem susține că Waldo este ales accidental.

Da, suntem de-a dreptul devastați. Oare ce va urma?

MB
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.