imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Intel va remedia vulnerabilitatea procesoarelor în această lună


CES (Consumer Electronics Show) a început deja. Una dintre prezentările din cadrul evenimentului a fost susținută de Brian Krzanich, directorul general Intel, iar subiectul nu putea să fie altul decât despre problemele legate de Meltdown și Spectre.

Intel s-a dus la Canossa și apoi a fost rândul lui Brian Krzanich să intre în scenă. Și-a început prezentarea cu o promisiune: în cooperare cu alți parteneri, Intel va repara 90% dintre procesoarele produse în ultimii 5 ani în decurs de o săptămână, iar restul de 10% vor fi reparate până la finalul lunii ianuarie.

Spectre și Meltdown nu afectează utilizatorii Apple în mod direct, din moment ce Apple a reușit să remedieze problemele cu Meltdown în iOS 11.2, macOS 10.13.2 și tvOS 11.2, iar noile actualizări iOS 11.2.2 și macOS High Sierra 10.13.2 despre care am scris ieri includ și o soluție pentru Spectre. Totuși, chiar dacă problema nu mai este una urgentă, remedierea tuturor vulnerabilităților rămâne o problemă importantă.

Astfel, vrem să ne avertizăm cititorii care folosesc Windows că:

Ar trebui să fiți atenți cu soluția dezvoltată de Microsoft pentru acest bug!

Se pare că un update de securitate cu numărul KB4056892 a provocat un loop la pornirea sistemului pe mai multe computere cu procesoare AMD pe care utilizatorii nu au reușit să-l înlăture nici după reinstalarea Windows. Sistemul de operare descărcase și instalase automat pachetul care s-a dovedit periculos. Microsoft nu a comentat încă despre asta, astfel că discuția pentru găsirea unei soluții se desfășoară deocamdată într-o secțiune de comentarii de pe site-ul companiei.

Să ne întoarcem însă la prezentarea lui Krzanich: liderul Intel a vorbit despre modificările performanței procesoarelor care ar putea apărea ca urmare a remedierii vulnerabilităților. Acesta a susținut că gradul de încărcare este cea care va determina cât de mare va fi încetinirea procesoarelor. Iar în cazul anumitor activități – bitcoin mining ș.a.m.d. – reducerea performaței va fi de-a dreptul evidentă, dar în alte cazuri, va fi greu de observant. Krzanich a mai adăugat că întreaga industrie este implicată în găsirea unei soluții și în diminuarea pagubelor. În plus, el a afirmat că nu știe ca vreun utilizator să fi avut de suferit din cauza acestor vulnerabilități.

Cu toate acestea, Brian Krzanich are și alte motive de îngrijorare în afară de Meltdown și Spectre. Business Insider susține că directorul, prevăzător, a început să-și vândă acțiunile rapid. Astfel, Krzanich este bănuit că ar fi știut de existența problemei, înainte ca aceasta să devină știre, și ar fi vrut să-și vândă acțiunile chiar înainte ca valoarea acestora să înceapă să scadă. Dacă aceste zvonuri vor fi confirmate, el ar putea fi acuzat de infracțiuni destul de grave.

Lucrurile nu arată prea bine pentru el, din moment ce din acțiunile sale care la un moment dat valorau 24 de milioane de dolari, Krzanich a păstrat doar acțiuni în valoare de 250 de mii, suficiente pentru a-și păstra funcția de CEO. Destul de ciudat într-adevăr…

sursa: The Verge, Business Insider, Register

iPadPro
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.