imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Inginerii Apple folosesc deja speaker-ul Siri în casele lor


WWDC se apropie și pare din ce în ce mai sigur că Apple va lansa un dispozitiv vocal cu rolul de asistent personal în viitorul apropiat. Bloomberg susține că are informații conform cărora angajații Apple testează deja de câteva luni un nou difuzor Siri în propriile case.

Site-ul tech american și popularul jurnalist cu inside-uri Apple, Mark Gurman, au riscat totul din nou atunci când au difuzat știrile în legătură cu speaker-ul Siri de la Apple și se pare că reputația lor nu va suferi niciun prejudiciu nici de data aceasta. Dacă nu ați urmărit știrile în ultimele luni, rezumatul este următorul: asistenții personali vocali sunt produsul la modă pe piața americană, ascultă fiecare cuvânt întreaga zi și pot efectua diferite sarcini atunci când îi sunt ordonate prin control vocal.

Primele două companii din această categorie de produse sunt Amazon și Google: prima și-a lansat ieri versiunea cu ecran a dispozitivului ei, numit Amazon Echo Show. Aproape în același timp, asistentul Microsoft a lansat și el un hardware separat: Cortana s-a mutat într-un difuzor Harman Kardon. Între timp și Apple a luat poziție vizavi de acest subiect, așa cum își exprima opinia într-un interviu Phil Schiller, chiar dacă acestea sunt sisteme bazate pe voce, ecranele sunt încă importante și vor fi necesare în viața de zi cu zi.

Ei bine, iată Phil, dacă vrei să vezi ceva de genul acesta, poți acum să cumperi un Amazon Echo Show, deși produsul pare să nu aibă niciun fel de concept acum dacă ne uităm la clipurile video. Nu avem idee de ce cineva ar dori să vorbească prin video chat folosindu-l când putem face același lucru și pe un iPad. Probabil că nici Phil nu a fugit la cel mai apropiat magazin IT pentru a cumpăra noul produs al companiei Amazon și oricum Gurman spune că angajații companiei au testat un difuzor Siri în casele lor în ultimele luni.

Un aspect interesant de urmărit este pentru ce ar folosi fiecare companie această tehnologie pe termen lung. Dispozitivele prezente pe piață momentan se încadrează în categoria de prețuri de 200-300 de dolari: Amazon Echo Show oferă și un ecran la 230 de dolari, deși probabil că nu se vor îmbogăți din tehnologia pe care au adăugat-o. Funcția care poate aduce o mulțime de bani în viitor privește conținutul publicat de Prime și conectat la Echo, dar și achizițiile online. Pe de altă parte, Apple are un serviciu de streaming de muzică, poți cumpăra filme din magazinul iTunes și poate vom vedea într-o bună zi chiar seriale create de Apple disponibile doar pentru abonații Apple Music.

Să nu uităm că Apple are deja un dispozitiv care este misterios de similar cu speaker-ul Siri – Apple TV, care în sine este un dispozitiv compatibil cu Siri. După cum Phil Schiller crede că este important să aibă un ecran, este posibil ca Apple să îmbine deja cele două dispozitive. Ceea ce știm este că vom avea un difuzor Siri sau ceva similar, dar ceea ce nu știm încă sau nu știm cu siguranță este când va fi gata și cât de diferit va fi comparativ cu celelalte produse rivale – dacă ar trebui să presupunem, credem că va fi foarte diferit.

Așa cum am menționat de multe ori în trecut, o nouă linie de produse este bună și frumoasă, dar nu merită efortul dacă software-ul nu este suficient de inteligent pentru a învăța comportamentul utilizatorului sau nu este foarte simplu de utilizat. Siri este cu mult în urmă în comparație cu concurența în acest sens: a pierdut complet impulsul pe care l-a avut la început, iar Apple dezvoltă software-ul foarte puțin. Sperăm că acest lucru se va schimba la WWDC în acest an, iar Siri va reuși să se revigoreze. În acest caz, Apple va crea un dispozitiv uimitor cu siguranță și un lucru este sigur: nu va fi suficient doar hardware-ul.

sursa: Bloomberg

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.