imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Încotro se îndreaptă proiectul Apple Car?


Proiectul „Titan” al celor de la Apple, deși oficial inexistent, ne furnizează în ultima vreme, din ce în ce mai des, numeroase știri. După ce, acum aproximativ 10 zile, Elon Musk declara că proiectul Apple de a realiza o mașină electrică nu mai este de mult un secret, iată că de câteva zile site-urile cu știri de profil vuiesc despre faptul că Steve Zadesky, omul considerat de mulți a fi conducătorul acestui proiect la Apple, va părăsi compania.

Apple-Car-Project-Titan

Zadesky, un adevărat veteran la Apple – lucrează aici de 16 ani – va părăsi compania. Cei de la Wall Street Journal au dezvăluit că au aflat din surse familiare cu subiectul că această hotărâre nu se datorează unei proaste performanțe din partea acestuia, ci unor probleme personale. El a făcut parte de-a lungul timpului din echipele care au lucrat la multe produse emblematice ale companiei din Cupertino, trecându-i prin mână multe generații de iPod și iPhone, profilul său de pe LinkedIn arătând că numele lui este legat de nu mai puțin de 90 de brevete. De asemenea, se pare că el a primit acum doi ani sarcina de a evalua oportunitatea și posibilitatea ca Apple să intre pe piața auto, primind comanda a ceea ce multă lume spune că este denumit „Proiectul Titan” de la Apple. Probabil a fost recomandat pentru acest post atât de îndelungata experiență din cadrul companiei, cât și datorită background-ului său. Înainte de a veni la Apple, Zadesky a lucrat la Ford.

Părăsirea companiei de către Steve Zadesky nu pare a fi o veste foarte bună pentru proiectul Titan.

Dieter_Zetsche_12

Pe de altă parte, primim și vești bune în aparență despre același proiect. Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler AG, a declarat săptămânalului german Welt am Sonntag că proiectele de automobile ale celor de la Apple și Google sunt în stadii surprinzător de avansate. Declarația a fost făcută în contextul vizitei întreprinse de acesta în Silicon Valley în cadrul căreia s-a întâlnit cu reprezentanții a 70 de companii din zonă.

Impresia noastră este că aceste companii pot face mai multe și știu mai multe decât am presupus noi inițial. În aceeași măsură, au un respect mai mare pentru ceea ce am realizat noi decât am presupus.

și

Au fost discuții concrete. Nu voi dezvălui nimic despre conținut. Nu este vorba doar despre faptul că există spirit inovativ în Silicon Valley. Știam asta deja. Am vrut să vedem ce anume îl animă și care sunt lucrurile pe care le poate crea.

au fost declarațiile lui Zetsche.

Împărtășim curiozitatea CEO-ului Daimler și abia așteptăm să vedem care vor fi roadele eforturilor acestor companii.

sursa: 9to5Mac, The Verge, The Wall Street Journal

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.