imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Încotro se îndreaptă designul iPhone-ului?


Dacă ne uităm la schimbările generațiilor anterioare ale iPhone-urilor, putem face o mulțime de presupuneri cu privire la direcția spre care se îndreaptă Apple în materie de design. Tehnologia este aproape gata pentru a crea iPhone-ul perfect. Dacă acesta chiar există.

În ultimele luni, știrile au abundat în presupuneri despre noul iPhone, însoțite de informații mai mult sau mai puțin exacte și fotografii neoficiale. Cel puțin până în septembrie, când Tim Cook se va afla pe scenă și va introduce noul dispozitiv. Nimeni – cu excepția câtorva angajați ai Apple – nu știe cum va arata noul model denumit momentan iPhone 8.

50 de umbre ale Cuboidului

În ansamblu, putem fi siguri că forma sa va rămâne în continuare cuboidă. Deci, nu se pot aștepta schimbări majore în ceea ce privește aspectul său general. Potrivit autorului AppleWord.Today, mai devreme sau mai târziu va ajunge la o formă finală, chiar dacă nu se întâmplă acum. FORMA, mai exact, cea care va fi cea mai convenabilă, care are toate avantajele multor ani de dezvoltare și perfecționare.

Dar cum o să fie? Nu știm nimic concret despre acest lucru, la fel cum nu știm prea multe despre iPhone-ul următor, dar avem 10 ani de istorie care ne permit să ne dăm seama de tendințe și modă, care indică o singură direcție. Pe baza acestora, putem face niște presupuneri generale despre designul final și viitorul companiei Apple.

La sfârșitul drumului, poate că va exista un dispozitiv “monolit” indestructibil, fără fir, impermeabil.

Faptul că este complet wireless poate fi cheia tuturor celorlalte atribute. Dacă nu există deschideri pe telefon, nu se poate infiltra apă sau praf în dispozitiv și poate ajuta la obținerea formei finale cuboide fără a întrerupe armonia. De asta este nevoie pentru a atinge acest scop și a-l lăsa pe Jony Ive să doarmă bine?

Mai întâi de toate, să vedem ce avem deja. Cea mai evidentă este lipsa unui jack pentru căști. Au fost foarte multe dezbateri dacă a fost o mișcare bună sau nu. Întrebarea este încă prezentă, dar, în opinia noastră, este inutil să îi acordăm mai multă atenție din moment ce iPhone 7 a venit fără un jack pentru căști și există o șansă mică pentru a reveni.

O altă caracteristică nouă care a venit odată cu iPhone 7 este butonul “fals” Home care funcționează cu motorul Taptic. Această mișcare tocmai a făcut izolarea fizică a iPhone-urilor de lumea exterioară chiar și mai bună, deci este puțin probabil să elimine această caracteristică.

Butoane laterale

Din moment ce Apple are acum tehnologia, ar putea fi rezonabil să elimine de pe dispozitiv toate butoanele (volum sus/jos și butonul de alimentare), la fel cum au făcut în cazul butonului Home. Cei mai mulți dintre noi nu sunt fani ai butoanelor cu atingere, deoarece sentimentul apăsării pe un buton adevărat lipsește, deci este o necesitate. Cu toate acestea, odată cu sosirea soluțiilor Taptic Engine, un mic truc poate contribui la crearea iluziei interacțiunii fizice și poate deschide porțile pentru o viață fără butoane.

Această idee este plină de provocări de inginerie, dar, în calitate de amatori, putem spune că acestea nu sunt probleme pe care Apple nu le poate rezolva. Ar putea face rame de butoane false, netede, dar ușor de găsit fără să le căutăm prea mult și ar putea să mărească dimensiunea motorului Taptic, de asemenea, pentru a se potrivi în spatele tuturor butoanelor.

Butonul de pornire este o provocare mai mare, deoarece trebuie să pornească telefonul când este oprit. Dacă nu există energie, butoanele cu atingere nu funcționează. Cu toate acestea, avem un chip M1 cu consum foarte scăzut, care ar putea fi treaz tot timpul pentru a-și îndeplini acest rol fără a consuma toată puterea bateriei.

Difuzoare și microfon 

Senzorii se pot ascunde destul de bine sub ecranul de sticlă, dar difuzoarele și microfonul au nevoie de o conexiune cu aerul, deoarece funcționarea lor se bazează pe vibrațiile sale. Se pare că nu vor putea să rezolve asta și pentru iPhone 8, cel puțin asta spun profeții Apple precum Gruber.

Tehnologia este aproape gata, deși are nevoie de unele retușuri. Nu este imposibil să se emită voce prin micro-vibrațiile ecranului. Asta ar permite ascunderea orificiilor difuzoarelor și va avea ca rezultat și un difuzor mult mai mare. Microfonul ar funcționa cu aceeași metodă. Vocea noastră ar putea vibra suprafața iPhone-ului și un senzor ar putea să convertească în sunet aceste vibrații.

Calitatea sunetului ar fi un mare mister, dar nu ne putem da seama de tot. Ar trebui să lăsam ceva și pentru inginerii de la Apple, nu?

Încărcarea

Cum am rezolvat toate problemele, există doar un conector rămas, Lightning. Din fericire, este simplu, din moment ce tot ce a mai rămas e încărcarea. Se pare că încărcarea fără fir ajunge pe iPhone în luna septembrie, așa că portul Lightning își poate pierde scopul principal.

Cu toate acestea, să ne gândim puțin. Apple nu ar trebui să fie atât de îndrăzneț să elimine singurul conector rămas. Viteza de date nu este încă atât de rapidă prin WiFi ca prin cablu, iar opțiunile de încărcare fără fir nu sunt încă răspândite pe scară largă. Când toate restaurantele fast-food și birourile vor avea un încărcător fără fir…

Acum, că am reușit să facem iPhone-ul fără fir, rezistent la apă și murdărie, există doar un singur lucru care ne separă de designul final: Apple ar fi trebuit să-l facă indestructibil. Acest lucru pare, de asemenea, rezonabil. Există sticlă de protecție care nu se poate sparge. Avioanele, submarinele, chiar și stația spațială internațională, toate au ferestre. Nu credem că Apple nu poate face un finisaj de sticlă sau metal care ar face telefonul indestructibil.

Dacă toate acestea vor deveni realitate, singura treabă a companiei Apple va fi să îmbunătățească hardware-ul interior. Asta până când utilizatorii de iPhone se vor plictisi de miraculosul design. Atunci poate că ar trebui să vină pe piață cu o nouă culoare…

sursa: AppleWorld.Today

iPhoneXR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.