imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Încetinirea bateriei iOS va putea fi oprită manual în viitor


Asta ar fi spus Tim Cook într-un interviu ABC News, deci putem avea încredere în acest lucru. Pe lângă acest lucru, update-ul care va fi lansat curând ne va oferi mai multe opțiuni pentru a urmări starea bateriei.  

Nu vrem să intrăm în detalii privind ceea ce se întâmplă la Apple. Pe scurt: pe măsură ce timpul a trecut, Apple a început să diminueze performanța iPhone-urile care se apropie de finalul ciclului lor de viață pentru a evita o oprire bruscă a dispozitivelor.

Noi credem că Apple a luat cea mai bună și mai prietenoasă decizie. Până la urmă, un iPhone care funcționează mai încet este mai bun decât unul rapid, dar care este mai mult închis. Mai ales că această încetinire afectează doar task-uri high-performance așa că majoritatea nu va observa nicio schimbare. Singura greșeală reală este faptul că nu au comunicat clar cu clienții și consumatorii.

Compania a încercat să comunice. Această nouă modificare a performanței a venit cu update-ul iOS 10.2.1. în urmă cu un an. În lista cu noile caracteristici ale sistemului aceștia au declarat că au modificat câteva lucruri în sistemul de gestionare a energiei. În acel moment, nimeni nu a observat, dar mai târziu atenția tuturor a fost monopolizată de această încetinire și toată lumea a început să construiască scenarii despre sfârșitul iminent al dispozitivelor.

De atunci, Apple și-a cerut scuze și oferă un discount utilizatorilor pentru înlocuirea bateriei. În interviul acordat de Tim Cook postului ABC News am putut afla mai multe despre următorii pași ai Apple:

De asemenea, intenționăm să… mai întâi în cazul lansării de luna următoare, vrem să oferim oamenilor posibilitatea de a vedea starea bateriei lor. Deci totul va fi transparent, foarte transparent. […] și îi vom anunța pe utilizatori că vom reduce performanța dispozitivului lor pentru a preveni o restartare neașteptată. Și dacă nu vei dori acest lucru, vei putea să îl oprești.

Este o mișcare surprinzătoare pentru Apple. Până acum, au luat hotărâri singuri când a fost vorba despre probleme care afectează experiența de utilizare, fără a lăsa libertatea de a decide utilizatorilor. Și nu ar trebui să uităm că tocmai aceste opțiuni unitare au asigurat până acum experiența de utilizare de calitate oferită de iOS.

Adevărata întrebare este dacă tu ai alege să dezactivezi această funcție.

 

Source: Macrumors

iPhoneXR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.