imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Încearcă să nu-ți distrugi cablurile Lightning


Poate ai văzut un cablu Lightning stricat sau rupt, sau orice alt cablu de la Apple care s-a deteriorat oricât ar fi încercat posesorul să îl protejeze. Iată câteva soluții care te-ar putea ajuta să economisești bani.

Nouă ni s-a întâmplat să avem un cablu Apple care nu a mai putut fi utilizat după un timp. Cu toate acestea, există și utilizatori care au norocul să nu aibă nicio problemă cu cablurile lor foarte mult timp. Astfel, există două tipuri de oameni: unii care reușesc să strice un cablu Apple în câteva luni și unii care nu au avut niciodată această problemă.

Există voci care susțin că Apple produce intenționat cabluri care pot fi utilizate doar timp de câțiva ani pentru a forța utilizatorii să cumpere unele noi, în timp ca alții afirmă că acest lucru nu este adevărat și că nu au avut niciodată nicio problemă cu niciunul dintre cablurile, adaptoarele și încărcătoarele lor.

Cu toate acestea, adevărul este undeva la mijloc. Apple produce niște cabluri drăguțe, albe, plăcute la atingere, flexibile și care nu pot fi rupte. Dar calitatea Apple are un preț, așa că trebuie să fii un pic atent cu aceste accesorii. Iată câteva sfaturi de folos pentru a folosi cablurile Apple timp îndelungat fără a le deteriora.

Să începem cu cablurile pentru iPhone. Din moment ce există milioane de iPhone-uri pe piață, în mod evident numărul cablurilor Lightning în uz este extrem de mare. Există și un număr mare

Așa cum se poate observa în imaginea de mai sus, majoritatea problemelor sunt cauzate de presarea cablului de suprafața mesei sau de folosirea sa înnodată. Nu este o idee bună să punem presiune pe conector în timpul încărcării. Dacă nu suntem atenți la aceste aspecte, cablul nu va rezista mai mult de câteva luni.

În cazul conectoarelor Lightning, o altă problemă obișnuită este coroziunea componentelor metalice. Acestea se pot chiar înnegri semnalizând existența unei probleme în timpul încărcării.

Coroziunea nu va începe de una singură, iar cel mai comun caz este acela când se varsă apă sau vreun dizolvant pe el. Dacă vrei să eviți astfel de probleme tot ce trebuie să faci este să ferești cablul Lightning de lichide. Dacă procesul de coroziune a început deja și observi urme negre pe încărcător, poți încerca să le îndepărtezi curățându-le ușor cu un burete. Pentru că este un lucru delicat, ar trebui să faci acest lucru cu atenție. Oricum se poate întâmpla ca odată cu această curățare, cablul tău să se deterioreze pentru totdeauna.

Hai să vedem ce facem în cazul cablurilor de la Mac. Indiferent dacă vorbim despre un MagSafe sau de recentul USB-C ar trebui să încerci să ai grijă de ele. În timp ce cablurile pentru iPhone nu costă „atât de mult”, înlocuirea întregului încărcător pentru Mac s-ar putea să te doară puțin mai mult, din acest punct de vedere.

Fii atent la poziția cablului atunci când încarci. Ar trebui să stea întins și nu îndoit în timpul utilizării.

Dacă îți cari peste tot cablul cu tine, atunci trebuie să fii atent cum îl împachetezi. Cea mai bună invenție a încărcătoarelor Apple ar putea distruge firul foarte ușor. Va rupe cablul chiar de la capătul lui, așa că nu vă recomandăm să folosiți acele mânere Apple. Învârtind cablul de jur împrejurul întregului încărcător nu este nici această o opțiune viabilă. Folosind metoda din fotografia de mai jos ar putea să ajute să salvați viața cablului vostru.

Urmând toate aceste sfaturi veți prelungi cu siguranță viața cablurilor și încărcătoarelor, fie că vorbim despre Mac și încărcătoarele Lightning sau de cablul de la EarPods.

 

 

dji
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.