imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Încă un inginer renumit a revenit în cadrul departamentului pentru Automobile de la Apple


După 5 ani, Doug Field a redevenit unul dintre anagajații companiei Apple Inc. Inginerul care a abandonat compania din Cupertino pentru a lucra la Tesla s-a întors în departamentul pentru automobile de la Apple.

Un inginer excelent este o adevărată binecuvântare pentru o companie tech, chiar dacă la Apple găsești deja unii dintre cei mai talentați oameni din domeniu. Cu toate acestea, între 2013-2016 unii dintre cei mai buni ingineri au demisionat. Iar motivul a fost compania Tesla.

Pe atunci, Elon Musk nu trebuia decât să pocnească din degete dacă dorea să angajeze un adevărat star de la Apple. Toată lumea dorea să se implice în proiectul despre care cu toții credeau că va reuși să schimbe milioane de vieți cu ajutorul tehnologiei. Doug Field a petrecut 4 ani la Apple, lucrând la dispozitive precum MacBook Pro, MacBook Air și iMac. Într-o bună zi, telefonul său a sunat, iar la celălalt capăt al liniei se afla vicepreședintele companiei Tesla.

Doug era Vicepreședintele departamentului Mac Hardware Engineering, dar a ajuns până la urmă vicepreședintele Tesla. Acum s-a întors la Apple și va lucra alături de Bob Mansfield la Project Titan. Bob s-a reîntors la Apple în 2016 după o perioadă în care se pensionase, după ce petrecuse înainte 14 ani în cadrul companiei. El a supervizat dezvoltarea MacBook-urilor și a iMac-urilor, devenind mâna dreaptă a lui Tim Cook în proiecte speciale cum ar fi dezvoltarea Apple Watch.

Ce nu știm însă este ce vrăjitorie se întâmplă în acest moment la Apple și când vom avea și noi mai multe informații despre proiectul cu mașini. Dar trebuie să mai menționăm ceva: când este vorba despre oameni ca Doug și Bob, aceștia sunt mai degrabă motivați de o nouă provocare decât de un salariu consistent.

Sursa: 9to5Mac

tradeinmbp
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.