imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Înainte de a-ți sparge iPhone-ul …


Facebook va lansa în curând cea mai enervantă actualizare. Nu vă panicați, să fim calmi, vă arătăm cum puteți dezactiva această opțiune iritantă.

Câți dintre noi nu s-au lovit de acele website-uri care încep să ruleze automat, la volum maxim, video-urile încorporate? Sigur vă sună cunoscut fenomenul, au fost foarte la modă la un moment dat, dar mai găsim astfel de site-uri și azi.

Dacă ați crezut că acest tip de site-uri foarte enervante vor dispărea complet, v-ați înșelat. Și încă cum! Chiar Facebook-ul va introduce miliardelor sale de utilizatori această funcționalitate.

01_facebook_and_the_automatic_video_update

Zuckerberg and co. au fost din ce în ce în ce mai agresivi în ultima vreme în a promova această opțiune. Totul a pornit atunci când clipurile video au început să pornească automat. Apoi a continuat, când te opreai chiar și câteva secunde să privești un astfel de video acesta îți ocupa automat tot ecranul. Totuși această ultimă actualizare, abia anunțată, este prea mult …

Vorbind serios, imaginați-vă că vă adormiți copilul. Acesta aproape a adormit și în timp ce voi derulați feed-ul Facebook, așteptând să adoarmă, deodată un clip stupid 9gag începe să țipe din difuzoarele telefonului. Trebuie să reluați toată munca de convingere! Sau închipuiți-vă că sunteți în mijlocul unei întâlniri sau a unui curs total plictisitoare și încercați să alungați plictiseala verificând feed-ul Facebook, pentru ca, două secunde mai târziu, întreaga adunare să asculte clasicul Pen Pineapple Apple Pen.

https://www.youtube.com/watch?v=WCK5Cq5j0jk

Nu cred că e necesar să elaborez mai mult despre asta. Este probabil clar pentru toată lumea că este o hotărâre neinspirată. Din fericire, totuși, atunci când ai comutat telefonul în modul mute, Facebook-ul va rămâne și el silențios. Actualizarea se va realiza treptat, ca de obicei: doar o parte a utilizatorilor o va primi la început, și apoi o altă parte și tot așa până toți vom “beneficia” de noua funcționalitate. Pentru cei care o au deja, sau pentru cei care vor să afle cum o pot dezactiva, atunci când o vor primi: accesați meniul Settings “Videos in News Feed Start With Sound” și de acolo puteți dezactiva sunetul.

sursa: The Verge, Facebook

ipadpro
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.