imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Dark Mode vine pe iOS 13

În sfârșit, Dark Mode ar putea sosi pe iOS 13


În afară de regândirea opțiunii pentru ferestre multiple pe iPad, au mai fost schimbate unul dintre cele mai caraghioase comenzi gestures și cea mai enervantă fereastră pop-up. Hai să vedem ce surprize ne pregătește iOS 13.

În cea mai recentă predicție pentru portalul 9to5Mac, Guilherme Rambo a vorbit despre cele mai mari surprize iOS 13. Cea mai importantă ar putea fi sosirea mult așteptatului Dark Mode pentru iOS (după macOS). Acesta ar putea fi activat din Settings și ar putea funcționa pentru toate aplicațiile native.

Unul dintre conceptele mai timpurii

O altă noutate bine-venită ar putea fi schimbarea animației pentru modificarea volumului. În prezent, schimbarea volumului e indicată de un pop-up uriaș, care apare pe mijlocul ecranului. Cu siguranță nu e cea mai user-friendly metodă de a ilustra modificarea volumului. Se pare că noul iOS va veni cu o nouă soluție, însă nu avem niciun exemplu.

Utilizatorii de iPad ar putea avea parte de două schimbări majore. Una dintre ele ar putea îmbunătăți modul de utilizare a ferestrelor multiple. E destul de greu de imaginat cum ar putea funcționa; o demonstrație video ar fi fost foarte utilă. Faptul că Apple lucrează la o soluție mai bună pentru gestionarea ferestrelor multiple poate fi unul dintre pașii întreprinși de companie pentru a-și îndeplini viziunea: aceea ca tabletele să înlocuiască dispozitivele desktop.

iOS 13 optimizează experiența

Un alt update util ar putea fi modificările aduse funcției „Undo”. În prezent, pentru a face asta trebuie să scuturi iPad-ul; nu tocmai cea mai elegantă soluție. În iOS 13 ar putea fi introdus un gest de swipe cu trei degete. Se pare că pentru undo se va da swipe stânga cu trei degete, iar pentru redo se va da swipe dreapta. Pare o soluție destul de rezonabilă.

De asemenea, și aplicația Mail ar putea fi îmbunătățită. Mailurile ar putea fi listate pe categorii precum marketing, shopping, călătorii, „neimportante” și așa mai departe. De asemenea, am putea avea parte și de funcția „Read Later” (citește mai târziu).

Însă Rambo nu a citat niciun fel de sursă. Cu toate astea, el e una dintre cele mai de încredere surse. Asta pentru că își ia informațiile direct din codul-sursă al sistemelor de operare. Să sperăm că și aceste predicții se vor adeveri.

Tu care funcție crezi că ar fi cea mai utilă?

Sursa: 9to5Mac

Vezi oferta de produse iSTYLE!

ipadpro
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.