imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Impresii din “liga de profesioniști” – Un interviu cu Adi Bulboacă


Adi face parte din noul val de fotografi tineri, zburdând a creativitate si neînchistati în meandrele celor de dinaintea lor. La vârsta de numai 29 de ani, încearcă să își creeze propriul drum, călătorie la care pune umărul și compania Apple, tehnologiile și dispozitivele acesteia aducându-și aportul semnificativ în exercitarea frumoasei profesii alese de Adi, fie că este vorba de un “selfie” nevinovat cu ajutorul iPhone X sau de o editare mai laborioasă în Final Cut Pro X a unui videoclip de prezentare.

“Primul meu produs Apple a fost un MacBook Pro de prin 2006. Eram student în anul I la Imagine de Film în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie, dar învățasem deja să montez în Final Cut Pro X pe Mac-ul unui prieten care lucrase recent cu Walter Murch, unul dintre greii cei mai grei ai montajului. Tocmai ce îmi filmasem primul exercițiu de imagine și urma să îl prezint în examen. Nu îmi venea bine să îmi dau filmul altui coleg de la secția de montaj să îl taie, ci voiam să fie munca mea de la un capăt la altul. Cum știam să editez doar în Final Cut Pro X, soluția a fost să îmi cumpăr un Mac.” Alegerea a fost usoară spune Adi: “deja asociam Apple cu liga I de profesioniști, iar 10 ani mai târziu mă uit în jur și mi se confirmă faptul că trendul si imaginea au rămas aceleași.”

Adi lucrează momentan pe un MacBook Pro cu Touch Bar, și mai folosește un iPhone SE și un iPod Shuffle. Și-a luat cu câțiva ani în urmă și un iMac G4 din 2003 de colecție. “De dragul design-ului, îl folosesc mai mult pentru muzică. Funcționează ireproșabil chiar și acum și reprezintă în același timp și unul dintre cele mai frumoase obiecte din mansarda mea.”

A rămas fidel produselor Apple, dar nu din vreun motiv nostalgic, ci din rațiuni mult mai practice. “Nu știu sigur care sunt motivele celorlalți clienți, însă în ceea ce mă priveste pe mine Apple a rămas singura opțiune validă, atât pentru laptopuri, cât și pentru telefoane, iar asta datorită în primul rând a stabilității sistemului de operare, a performanțelor hardware, a clarității și simplității design-ului, dar mai ales a felului în care toate aceste aspecte sunt gândite și împachetate într-un mod absolut unitar. Inovațiile care aparent țin mai mult de latura de design aduc de fapt cu ele noutăți tehnice absolute, cum ar fi spre exemplu Touch Bar-ul de pe noile modele de MacBook Pro.”

Daca ar fi să aleagă doar un singur device in afară bineînțeles de camera foto, MacBook-ul Pro este de departe “scula” de care nu s-ar despărți niciodată. “Consider că în economia timpului meu, laptopul cântărește exact la fel de mult precum camera mea foto. Am pe MacBook Pro-ul meu un procesor de 2.7 Ghz și 16 GB de memorie ram, iar asta mă ajută să editez fotografii și să export fișiere video importante în cel mai scurt timp, de oriunde m-aș afla.” Adi e pasionat de călătorii și drumeții și iubește să fotografieze gări și trenuri de tot felul și de peste tot de prin tară, asa că durata mare de viață a bateriei între încărcări nu reprezintă doar un avantaj pentru el, ci mai degrabă o necesitate. “Mi se pare incredibil că pot pleca o zi-lumină de acasă fără să iau cu mine încărcătorul de la laptop, iar asta fără să-mi fie teamă că o să rămân fără baterie. Am multe lucruri sincronizate între MacBook Pro și iPhone și îmi e extrem de util hotspot-ul pe care pot să îl fac cu telefonul.” Se gandește să-și ia și un iPad, achiziție pe care probabil nu o va mai amâna multă vreme. “Mă gândesc deja de mult timp că iPad-ul este evident cel mai elegant și practic gadget pentru prezentarea portofoliului meu.”

Se declară și acum un fan absolut Apple: “Clar ! De la performanțele primului meu MacBook Pro și design-ul iPhone-ului, și până la originalitatea cu care m-a surprins placut fiecare produs Apple care mi-a trecut până acum prin mână.”

Pe Adi Bulboacă îl găsiți și pe Instagram, acolo unde puteți admira un album de fotografii realizate cu ajutorul iPhone X. #jurnaliphonex

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.