imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
iMac-ul revine

iMac-ul a primit ieri un upgrade silențios


Apple a făcut un upgrade la modelele de iMac. Acesta presupune în principal procesoare noi și mai performante. iMac-ul nou păstrează același design ca modelele precedente.

Fanii iMac așteptau cu nerăbdare un upgrade. Ultimul update a fost făcut în urmă cu 652 de zile, la evenimentul WWDC 2017. Ei bine, iată că în cele din urmă update-ul a fost lansat, însă nu include schimbări majore.

Cea mai importantă noutate e că dispozitivele iMac 2019 vin cu procesoare Intel Core de a 8-a și a 9-a generație. Asta presupune o îmbunătățire semnificativă la nivel de putere de calcul, comparativ cu modelele precedente. Poți comanda un procesor Core i7 Turbo Boost 6-core de a 8-a generație la 3.2Ghz cu un display de 21,5”. Modelul cu display 5K de 27” poate fi echipat cu un procesor Core i9 Turbo Boost de a 9-a generație la 5.0Ghz. Potrivit celor de la Apple, noile modele de 21,5” sunt cu aproximativ 60% mai rapide decât generația precedentă. Iar modelele de 27” ar putea fi de 2.4 ori mai puternice decât predecesoarele lor.

iMac-ul primește extra-opțiunea Radeon Pro Vega

La fel ca în cazul modelelor de MacBook Pro, plăcile video Radeon Pro Vega au devenit disponibile și pentru iMac-uri, ca opțiune extra.

La capitolul memorie, în loc de 2 133 MHz, avem 2 666 Mhz de RAM DDR4. Modelul entry-level de 21.5” pornește de la 8GB – până la 32GB. Iar cea mai mare capacitate de stocare pentru modelul de 27” e un SSD de 2TB.

În afară aceste detalii, putem raporta și despre un update silențios. Designul a rămas la fel. Acesta arată fantastic încă din 2012. Același lucru se poate spune și despre display, porturi sau culori. Așadar, putem afirma fără probleme că la exterior nu s-a schimbat nimic. Modelul de 21.5” vine în continuare echipat cu hard SATA de 1TB; merită un upgrade la 256GB SSD.

În cele din urmă, iată și un upgrade mai silențios: iMac Pro poate fi achiziționat și cu un modul de memorie de 256GB, pentru cei care vor să salveze lumea cu noul lor computer.

Update-ul de azi e cumva surprinzător. După știrile de ieri, putem spune cu siguranță că ne așteptam la ceva mai mult.

Tu ce părere ai despre noul update la iMac? Ce alte update-uri mai aștepți?

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBP
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.