imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iMac folosit ca display? Cum?


iMac este soluția completă de la Apple, iar compania a acordat o atenție deosebită calității display-ului. Deci întrebarea este îndreptățită, putem să folosim un iMac ca un display extern conectat la MacBook?

Cei care și-ar dori să cumpere un display cu funcții convenabile și un design care să se armonizeze cu cel al notebook-ului sunt într-o situație dificilă. Găsirea unui display cu IPS fabricat din materiale premium și care să fie potrivit pentru MacBook e o problemă dificilă. Ce spui de un iMac mai vechi?

Într-adevăr, ar putea fi o soluție, deși nu orice model este potrivit. Lista este destul de scurtă: iMac 27” din 2009,  iMac 27” din 2010 și toate iMac-urile de 21.5” produse între 2011 și 2014. Acestea sunt modelele care ar putea funcționa ca un display extern conectat la un MacBook, MacBook Air sau la un MacBook Pro, folosind un cablu Thunderbolt.

Primele două lucruri de făcut ar fi să verifici dacă iMac-ul tău este potrivit și apoi caută un cablu Thunderbolt. Conectează dispozitivele și apasă CMD (⌘) + F2 pe tastatura iMac-ului. În modul pentru display extern poți controla luminozitatea și sistemul de speakers ale iMac-ului de pe laptop. Apple susține oficial această soluție, deci nu trebuie să te temi că te vei transforma în hacker.

Poți să stabilești alte configurări în System Preferences > Display și, de asemenea, în Sounds. Totodată, poți să conectezi mai multe iMac-uri la MacBook separat. Singura limită impusă numărului de dispozitive este numărul de porturi disponibile pe MacBook-ul tău.

iMac-urile în modul pentru display extern vor rula procesele de sistem la fel ca înainte. Dacă înainte de a-l conecta ascultai muzică, aceasta va continua. De aceea, nu poți conecta alte dispozitive la iMac cât timp acesta este conectat la MacBook.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.