imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

IBM își înlocuiește PC-urile Windows cu Mac-uri: Este de trei ori mai ieftin


IBM va avea, la începutul anului viitor, 100000 de angajați care folosesc computere Mac. Schimbarea a început ușor, în 1 iunie 2015. De atunci, IBM a cumpărat pentru angajații săi peste 90000 de computere, 48000 de iPad-uri și peste 81.000 de telefoane iPhone.

Anunțul a fost făcut săptămâna trecută, la conferința Jamf Nation din Minneapolis, de către Fletcher Previn, vicepreședinte IBM “Workplace aș a Service”.

În prezent, IBM cumpără săptămânal 1300 de computere pentru angajații săi, astfel încât pragul de 100000 de Mac-uri va fi depășit chiar la începutul anului viitor.

Unul dintre motivele care au stat la baza acestei schimbări de paradigmă este diferența dintre costul de întreținere al unui Mac și cel al unui PC care operează sub Windows. Mai jos un tabel în care cei de la IBM au sumarizat câteva date foarte interesante. Astfel vedem că un departament de numai 50 de asistenți IT gestionează 217000 dispozitive Apple.

Mac-IBM-1

Interesant este și faptul că dacă la început, când s-a început deployment-ul dispozitivelor Apple, 7,6 procente dintre noii utilizatori de Mac au apelat la serviciile help desk acum s-a ajuns la un procentaj de numai 3,2%, ceea ce în mod evident scade cantitatea de muncă a departamentului de suport.

Mac-IBM-2

Astfel, Pervin a arătat, la această conferință, că, deși un Mac poate fi mai costisitor în momentul achiziționării-cu circa 120 până la 450 de dolari mai scump decât un PC Windows, la configurații similare-pierderea inițială este compensată prin economisirea a 270 până la 540 de dolari în primii patru ani de folosire a computerului.

La Windows, costul suplimentar este generat de soft și de serviciile care trebuie achiziționate de la Microsoft pentru gestionarea corectă și funcționarea în bune condiții a PC-ului.

În opinia lui Pervin, în cele din urmă, pe o perioadă medie de utilizare de patru ani, computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.

Pentru anul viitor, 73% dintre angajații IBM vor să aibă un computer Mac la locul de muncă.

Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.

a subliniat Fletcher Pervin.

IBMApple

sursa: BussinessInsider, AppleInsider

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.