imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Iată cum va funcționa gestionarea bateriei în iOS 11.3 


Au reușit! Cei de la Apple și-au ținut promisiunea și au creat o tehnologie cu adevărat adaptabilă. Noile versiuni beta ale 11.3 au fost lansate și conțin noi funcții pentru gestionarea bateriei.

Apple a furnizat o notă detaliată despre acest subiect pe pagina lor de suport, iată cele mai importante aspecte pe scurt:

  • funcția este disponibilă doar în versiunea beta, deci s-ar putea să conțină erori
  • o poți accesa în Settings > Battery > Battery Health (Beta) menu
  • o opțiune numită performance management va fi responsabilă pentru încetiniri
  • când versiunea oficială 11.3 va fi lansată, funcția va fi dezactivată în mod automat
  • totuși, după prima oprire bruscă a dispozitivului, aceasta se va activa automat
  • mulțumită hardware-ului și software-ului mai avansat al iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X, efectul va fi mai puțin vizibil
  • este inclus și un meniu Maximum Capacity
  • acesta va indica capacitatea curentă a bateriei comparativ cu capacitatea inițială
  • iOS te va anunța când este cazul să schimbi bateria
  • îți va spune și care este statusul funcției de Performance Management și îți va permite să o dezactivezi

Iată mai multe detalii oferite direct de Apple:

Problema

Un nivel de încărcare mai scăzut, o vechime a elementelor chimice mai mare, sau temperaturi scăzute pot determina o închidere bruscă a dispozitivelor. În cazurile extreme, aceste probleme pot fi frecvente, dispozitivul devenind astfel inutilizabil.

Pentru iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, și iPhone 7 Plus, iOS gestionează bateria atunci când dispozitivul este extrem de solicitat pentru a preveni închiderea neașteptată a acestuia. Această funcție de Performance Management este specifică iPhone-ului și nu există în cazul altor produse Apple.

Funcția de Performance Management funcționează urmărind parametrii ca temperatura dispozitivului, gradul de încărcare al bateriei, și impedanța bateriei. Pornind de la aceștia iOS va gestiona în mod dinamic resursele pentru a asigura o performață optimă a anumitor componente ale sistemului, cum ar fi CPU-ul și GPU-ul, pentru a preveni închiderea dispozitivului. Prin urmare, dispozitivul își va găsi singur echilibrul, permițând o distribuire uniformă a task-urilor sistemului, evitând suprasolicitarea sistemului. În anumite cazuri, utilizatorul poate să nu remarce o modificare a modului în care dispozitivul performează zi de zi.

Acest lucru depinde în primul rând de modul în care dispozitivul este folosit.

În cazul unui nivel scăzut de încărcare al bateriei și temperaturi scăzute, schimbările impuse de gestionarea perfomanței sunt temporare. Dacă un dispozitiv are o bateriei a cărei componență chimică a îmbătrânit suficient de mult, schimbările impuse de noua funcție ar putea fi de durată.

Asta pentru că toate dispozitivele cu baterii reîncărcabile au o durată de viață limitată care impune înlocuirea acestora la un moment dat. Dacă dispozitivul tău are această problemă, pentru a-i îmbunătăți performanța, cel mai bine ar fi să înlocuiești bateria.

Gestionarea performanței

iOS 11.3 îmbunătățește gestionarea performanței bateriei printr-o evaluare periodică a gradului de management al performanței necesar pentru a evita închiderea neașteptată a dispozitivului. Dacă bateria poate face față și celor mai solicitante momente de folosire, gradul de gestionare a performaței va fi scăzut. Dacă însă are loc o închidere neașteptată a dispozitivului, atunci gradul de gestionare a performanței bateriei va fi mărit. Este vorba despre o evaluare continuă, care permite o adaptare constantă a gradului de gestionare a performanței bateriei.

Pe măsură ce sănătatea bateriei dispozitivului tău se degradează, va scădea și abilitatea acestuia de a funcționa la capacitate maximă. În Battery Health există o secțiune pentru Peak Performance Capability unde apar următoarele mesaje.

Capacitate maximă

Ecranul pentru Battery Health include informații despre capacitatea maximă a bateriei (Maximum Capacity) și performanța de vârf (Peak Performance Capability). Bateriile sunt la 100% atunci când dispozitivul este activat pentru prima oară, însă acest procent va scădea pe măsură ce elementele chimice îmbătrânesc, rezultând în scăderea timpului dintre încărcări.

O baterie normală este concepută să rețină 80% din capacitatea sa originală după 500 de cicluri de încărcare complete, desfășurate în condiții normale.

Sursa: Apple

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.