imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

HoPiKo – aplicația săptămânii


O altă zi de vineri, o altă aplicație disponibilă gratuit în App Store pentru următoarele 7 zile. Cei de la Apple au numit astăzi „Free App of the Week”, ca și săptămâna trecută, un joc: HoPiKo.

Jocul este construit în jurul ideii că HoPiKo, cei care dau viață jocurilor, au fost capturați de viciosul virus Nanobyte, punând astfel în pericol însăși existența jocurilor. Din fericire, un HoPiKo a scăpat și acesta are misiunea de a-i salva pe toți ceilalți, bineînțeles cu ajutorul tău.

Este un joc cu un ritm alert în care trebuie să sari din obstacol în obstacol, evitând moartea, pentru a ajunge la virusul de la capătul nivelului. Odată ce ajungi la virus și sari în el, acesta moare și, astfel, eliberezi prietenii HoPiKo. Pe parcurs poți profita și de scurtăturile disponibile pentru a finaliza cele 100 de nivele ale jocului.

Controlul jocului este foarte ușor. Apeși pe ecran în direcția în care dorești să sară HoPiKo de pe platforma pe care se află și acesta urmează o traiectorie rectilinie până la următorul obstacol aflat pe direcția indicată. Pare ușor conform acestei descrieri, dar dificultatea vine din multitudinea de obstacole întâlnite și din tipul acestora. Unele te ajută, în timp ce altele te pot omorî. Unele sunt fixe, altele se mișcă, se rotesc, etc.

Fiecare dintre cele 100 de nivele este alcătuit din cinci părți. Parcurgerea fiecărei părți durează câteva secunde, fiind un joc care-ți testează mai ales viteza de reacție, dar și memoria.

Grafica este foarte simplă, iar muzica a fost compusă, conform dezvoltatorilor jocului, în studioul britanic Laser Dog Games, pe un Gameboy original, şi completează foarte bine spiritul alert al jocului.

Jocul funcționează pe toate dispozitivele iOS, având ca cerințe minimale iOS 6 și ocupă sub 100 MB. Dacă doriți să-l testați, îl puteți descărca gratuit de aici (până vinerea viitoare când va fi anunțată noua aplicație a săptămânii), economisind cei 2 euro cât costă aplicația în mod normal.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.