imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Homo Machina – O călătorie prin incredibilul mecanism al corpului uman


Homo Machina este un joc 2D de explorare unde poți afla mai multe despre lumea incredibilă a corpului uman prezentat aici drept o mașinărie extrem de complexă.

Jocurile educative au în general două probleme diferite: 1) experiența de gaming este plictisitoare, 2) interfața cu utilizatorul este hidoasă. Aceștia sunt cei doi factori care caracterizează acest tip de jocuri. Este cu adevărat dificil să creezi conținut simpatic și captivant despre un subiect care îți amintește de o vreme în care petreceai nenumărate ore în spatele pupitrului de la școală. Nu-i de mirare că, în prezent, jocurile de acțiune și aventură sunt mai populare.

ARTE a lansat un joc, prezentat de echipa Darjeeling din Paris, care a încercat să depășească toate aceste obstacole. Și trebuie să recunoaștem că s-au descurcat foarte bine. Homo Machina este captivant, dar conținutul educativ este prezent și grafica este excelentă.

Chiar merită să vorbim puțin despre grafica jocului. Ilustrațiile folosite în joc sunt de fapt desenele lui Dr. Fritz Kahn (1888-1968), un ginecolog german, care era, de asemenea, autorul unor texte S.F. Imaginile prezintă corpul uman drept o fabrică steampunk, subliniind caracteristicile comune dintre diferite organe și diferite mașini. Jocul chiar merită încercat, mai ales că echipa a reușit să creeze o poveste simplă și captivantă în jurul imaginilor. Iar acest lucru îmbunătățește semnificativ experiența utilizatorului.

Misiunea ta este de fapt foarte simplă: corpul-mașină trebuie menținut în funcțiune în fiecare situație. Adică atunci când mănâncă, se trezește, sau își folosește simțurile. Pentru ca fiecare proces să funcționeze, trebuie să vizitezi diferite puncte unde ai de îndeplinit sarcini în funcție de situația curentă. Deși nivelele nu sunt dificil de realizat, există anumite sarcini care te solicită puțin.

Astfel, jocul este recomandat atât adulților, cât și copiilor. Este un joc pe care îl poți oferi copiilor tăi știind că vor învăța ceva utilizatorii în timp ce se joacă.

Homo Machina este disponibil pentru iOS și Android. Primul capitol al jocului este gratuit și îl poți încerca și în browser.

Descarcă Homo Machina din App Store (iPhone, iPad – [TIER 3])

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.