imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

HomePod-ul a avut aproape un metru înălțime


Au existat câteva capitole destul de interesante în povestea difuzorului inteligent pentru casă de la Apple. Bloomberg a încercat să afle de ce abia acum vine Apple cu HomePod-ul cu ani buni în urma competiției.

Povestea HomePod-ului a început acum cinci ani în 2012. Câțiva ingineri din divizia Mac au descoperit performanța micilor difuzoare Bluetooth cum ar fi cele de la Bose, JBL sau Harman Kardon. Au început să se joace cu ele și să le modifice, în timpul lor liber, lucru care este încurajat la Apple atât timp cât proiectul principal rămâne prima lor prioritate.

Atunci au început experimentele. În primul rând, au vrut să dezvolte ceva care ar putea satisface și utilizatorii audiofili, dar acest lucru nu a fost posibil cu un difuzor de buzunar. Atunci au apărut unele prototipuri de 1 metru înălțime. În cele din urmă, s-au decis să meargă pe linia unor difuzoare pentru casă inteligente. Apple a preluat proiectul și a transformat hobby-ul într-un proiect al diviziei de accesorii.

Dezvoltarea se desfășura deja de doi ani, sub numele de cod B238, când dintr-o dată Amazon a lansat Echo. Inginerii au fost foarte surprinși de situație, deoarece nu credeau că mai lucra și altcineva la un produs similar. Chiar au glumit despre posibilitatea ca unul dintre ei să fi scurs informații către concurență. Cu toate acestea, în curând și-au dat seama că nu era cazul.

Ei au cumpărat repede un Echo pentru a vedea despre ce era vorba și și-au dat seama că Amazon nu le-a copiat planurile, ci a creat un dispozitiv mai bun și mai inovativ decât ceea cu ce inginerii de la Apple ar fi putut să vină la acel moment. Trebuia să se reapuce de treabă pentru a crea ceva mai bun.

Cinci ani de dezvoltare este o perioadă lungă de timp, iar în această perioadă ei au muncit din greu. Probabil faptul că Amazon a lansat Echo i-a motivat să lucreze și mai mult la proiect. Desigur, există încă întrebări deschise, despre calitatea sunetului, spre exemplu, dar avem toate motivele să credem că nu va exista nicio problemă.

sursa: 9to5mac

iPad + Pencil
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.