imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

HomePod se poate recalibra automat când este mutat din locul său


Știm despre toate acestea dintr-o cerere de brevet aprobată recent, care, dacă se va dovedi adevărată, ar putea face ca HomePod-ul să fie deja capabil de auto-calibrare.

Una dintre cele mai evidențiate abilități ale HomePod-ului, a cărui distribuție va începe în luna decembrie, este funcția numită recunoașterea spațiului în care este amplasat în timpul introducerii. Acest lucru înseamnă în principiu că dispozitivul monitorizează constant parametrii acustici ai încăperii și ai poziției în care utilizatorul l-a amplasat.

HomePod utilizează recunoașterea spațiului în care este amplasat pentru a-și identifica locația într-o cameră și ajustează automat sunetul. Această tehnologie automată de detectare a spațiilor permite HomePod-ului să-și detecteze rapid poziția într-o cameră, fie că este într-un colț, pe o masă sau pe un raft și în câteva secunde, se optimizează pentru a ne oferi o experiență perfectă de ascultare a muzicii oriunde este amplasat. – scrie Apple.

Sună bine, nu? Ei bine, să ne imaginăm că acest lucru a fost dus la un nivel complet nou de Apple. Cel puțin asta ne dovedește acest patent recent obținut. După cum reiese din descriere, planul este ca HomePod-ul să poată observa când a fost mutat din poziția inițială și apoi să se calibreze din nou odată ce a atins o poziție de repaus, pe lângă capacitatea de a configura sunetul ideal.

Un difuzor poate fi inițial orientat și configurat astfel încât traductoarele corespunzătoare să direcționeze sunetul către ascultător. Cu toate acestea, orice mișcare a difuzorului poate necesita 1) reglarea manuală a setărilor sau 2) o recalibrare completă a sistemului, astfel încât sunetul generat să fie îndreptat din nou în mod corespunzător spre ascultătorul țintă.

În consecință, în sistemele tradiționale, ascultătorul trebuie să-și dea seama că unul sau mai multe difuzoare s-au mișcat astfel încât să poată efectua recalibrarea și / sau reglarea. Aceste operații manuale repetate pot deveni consumatoare de timp și pot deveni o experiență neplăcută utilizatorului […]

Sunt descrise un sistem și o metodă pentru a determina dacă un difuzor a fost mutat, înclinat, rotit sau i s-a schimbat ambianța, astfel încât unul sau mai mulți parametri care controlează difuzorul ar trebui modificați și / sau o reconfigurare completă a difuzorului sau a sistemului de difuzoare trebuie efectuată.

Acest lucru înseamnă că Apple ar dori să ajungă să poată ca, indiferent de locul în care vă mutați HomePod-ul, acesta să fie capabil să analizeze situația fără a fi nevoie de interacțiune umană și să se calibreze automat pentru a ne oferi cel mai bun sunet posibil. Evident, acest lucru ar putea fi extrem de util atunci când utilizatorul mută în permanență dispozitivul, beneficiind de buna sa portabilitate.

După aceea, brevetul detaliază descrierea senzorilor și a celorlalte componente necesare pentru a implementa în mod corespunzător acest lucru. Există unele care se află deja în HomePod, deci utilizatorii ar putea fi plăcut surprinși cu o actualizare de software care să le ofere această opțiune utilă. Desigur, la fel ca în cazul oricărui brevet, nu avem nicio idee dacă acesta se va transforma în realitate sau nu. În orice caz, el este implementat deja pe jumătate, mai trebuie doar adăugată cealaltă jumătate.

sursa: 9to5mac

iPad + Pencil
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.