imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Aplicația HomeCourt în acțiune.

Fantastica aplicație-AR HomeCourt poate fi descărcată gratuit


Aplicația HomeCourt e utilă în special pentru jucătorii de baschet. Însă aceasta e un exemplu perfect de cum realitatea augmentată și ARKit ar putea fi încorporate în viața reală.

E recomandată pentru toată lumea? Nu. O vom utiliza noi înșine? În niciun caz. Va fi aceasta o aplicație de top? Cu siguranță nu. Cu toate astea HomeCourt e una dintre cele mai importante aplicații recente de la Apple. În principal pentru că demonstrează că AR nu se rezumă doar la simple demonstrații tehnice sau divertisment inutil.

Dacă ai urmărit evenimentele ultimei lansări de iPhone, ai avut ocazia să vezi aplicația live, pe scenă, câteva minute. Practic, aceasta e o aplicație profesională de analiză pentru jucătorii de baschet. Plasând telefonul pe marginea terenului, îndreptat către coș, aplicația începe să-și facă treaba pe cont propriu, utilizând realitatea augmentată. Urmărește jucătorul și mingea, și analizează toate mișcările utilizând învățarea automată. Iată clipul-demo din cadrul evenimentului Keynote:

Aplicația știe cum sunt marcate punctele, notează încercările nereușite și parametrii exacți. Creează profilul jucătorilor, înregistrează mișcările, timpii de reacție și chiar traiectoria mingiei. Destul de complex.

Unul dintre co-fondatori, David Lee, ne-a spus că a început acest proiect deoarece se simțea rușinat de faptul că nu putea să marcheze niciun punct la baschet. La acea vreme, lucra pentru Apple. Acompaniat de câțiva tipi de la Facebook și Google, a reușit să creeze aplicația. Dacă ești interesat de detaliile procesului de dezvoltare, poți asculta prezentarea TEDX Talks a lui Lee.

HomeCourt e disponibilă în App Store de ceva vreme, însă „Shoot Science”, care oferă adevărata experiență AR, abia a fost lansată.

Descarcă HomeCourt din App Store (free, conține IAP)

Vezi selecția de produse iStyle!

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.