imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Hitman Sniper

Hitman Sniper – Montenegro: prin lunetă


Square Enix din Japonia a devenit un cunoscut membru al comunității de gaming lansând seria GO. În prezent, compania e menținută în topul listelor de un joc foarte popular, Hitman Sniper.

App Store e plin de jocuri cu sniper, dar regele acestui gen este cu siguranță jocul celor de la Square Enix. Oferă o experiență de gaming care dă dependență la un preț mai scăzut. Însă grafica e destul de bună, fără să oblige jucătorii să fie online pentru a se putea juca și fără achiziții in-app obligatorii. Sună bine!

În Hitman Sniper te întorci în rolul Agentului 47, asasinul pe care e posibil să-l știi de pe PC sau de pe consolă. Conceptul e relativ simplu. Trebuie să-ți elimini inamicii prin luneta armei din dotare.

Pentru asta, ai două trasee și moduri de joc. Ar putea părea o ofertă destul de sărăcăcioasă, dar, în mod surprinzător, dezvoltatorii au reușit să integreze o doză foarte mare de acțiune în aceste două trasee. Cei familiarizați cu seria Hitman e posibil să știe că jocul nu e despre numărul de inamici uciși, ci de coregrafiile și tacticile utilizate. Tendința s-a păstrat și pentru Hitman Sniper, iar asta conferă jocului un sentiment de continuitate.

Jocul are loc în jurul unui conac de lux din Muntenegru cu invitați iluștri, chelneri și gărzi înarmate. În timpul misiunilor, trebuie să elimini anumite ținte dinăuntrul sau dinafara uriașei vile. Misiunile ar fi ușor de completat în doar câteva secunde, dar sarcina ta nu va fi atât de ușoară.  Poți parcurge toate misiunile dacă îndeplinești toate criteriile necesare. Iar asta presupune aptitudini excelente și un pic de gândire strategică.

Hitman Sniper: trasee

Traseele sunt destul de complexe. Gărzile se plimbă pe diferite căi, unde poți genera mai multe accidente (cum ar fi detonarea boilerelor cu gaz) pentru a-i elimina. În anumite puncte de pe traseu, poți ucide gărzile în propriile ascunzători sau în locuri întunecate.

E posibil ca unii dintre ei să fie echipați cu stații de emisie-recepție. Aceștia pot trage semnale de alarmă în cazul unor evenimente suspicioase. Dacă tragi în anumite obiecte, îi poți ademeni să iasă din ascunzătorile lor făcându-i mult mai vulnerabili. Principalele tale ținte, gangsteri și oameni de afacere corupți, nu vor apărea imediat. Trebuie să-i aștepți destul de mult. După terminarea misiunii, agenția te poate recupera de pe teren în 10 secunde.

Aceștia sunt factori speciali pe care dezvoltatorii i-au utilizat pentru a da un plus de culoare jocului. Tu trebuie să fii atent la provocări de tipul: în afară de eliminarea țintei, trebuie să provoci trei decese care să pară drept accidente sau să reușești cinci headshots în timp ce agenția te scoate de pe teren. Pentru a finaliza toate realizările (achievements) trebui să găsești toate ungherele ascunse ale vilei din Muntenegru, comportamentul gărzilor, și cele mai favorabile combinații ale acestor două variabile.

Pe parcursul jocului, există doar câteva ponturi disponibile. Trebuie să fii cu ochii în patru. Vei obține puncte suplimentare pentru soluții mai sofisticate. Asta îți va permite să te poziționezi mai sus în clasament. Cu siguranță, Hitman Sniper pune accent mai degrabă pe calitate decât pe cantitate. Iar dezvoltatorii au reușit să creeze fiecare traseu într-o manieră colorată și interesantă.

Modul Death Valley

În afară de punctele obținute, completarea misiunii îți aduce bani și echipamente. Banii pot fi cheltuiți pe cumpărarea sau îmbunătățirea armelor. Cheltuirea înțeleaptă a banilor aduce o mulțime de beneficii. O armă mai bună și un set rafinat de aptitudini poate simplifica atingerea scopurilor. Dacă asta nu ți se pare suficient, cu banii obținuți poți sări peste anumite sarcini.

Dacă te plictisești de vânat gangsteri balcanici, există un traseu bonus, numit Death Valley. Acesta e un mod zombie unde trebuie să te lupți cu valuri de creaturi mortale într-o fabrică abandonată din deșert. Acest mod are un stil complet diferit și o altă atmosferă decât provocarea din Muntenegru.

Dezvoltatorii actualizează permanent Hitman Sniper, iar traseele din Muntenegru primesc o mulțime de noutăți sezoniere de-a lungul anului. De Crăciun apar luminițe colorate, iar gardienii poartă căciulițe de Moș Crăciun. Deși jocul a fost lansat în 2015, grafica e destul de bună și nu încălzește prea mult dispozitivul. Din fericire, jocul nu are nevoie de conexiune la internet, așa că te poți juca oriunde și oricând.

Cel mai mare avantaj: prețul

Hitman Sniper e un joc excelent și prin prisma faptului că, în momentul de față, are un preț de doar 1,99 de lei. Durează câteva ore să termini toate cele 150 de misiuni, iar jocul chiar oferă la fel de multe ca cele scumpe. Singurul dezavantaj e că aplicația te bate la cap să cumperi diferite echipamente suplimentare via aplicații in-app de fiecare dată când pornești jocul.

Cu toate astea, dacă dorești un joc de acțiune în care să-ți pună la contribuție în egală măsură reflexele și gândirea strategică, e posibil ca Hitman Sniper să fie jocul pe care îl cauți.

Descarcă Hitman: Sniper di App Store (1,99 lei, iPhone, iPad, conține IAP)

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.