imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Hai să ordonăm acele foldere!


Ți-ai dori toate folderele, subfolderele și fișierele să fie ordonate transparent astfel încât să găsești orice ți-ai dori, dar până acum nu puteai să le ordonezi decât unul câte unul. Acum poți să o faci mai eficient. Iată un sfat destul de simplu pentru cei care abia încep să devină familiari cu secretele macOS.

Ordinea este sufletul oricărui lucru – sau cel puțin așa se spune, așa că nu am dorit să spunem ceva diferit. Există mulți oameni care se simt bine doar dacă spațiile lor fizice și virtuale sunt complet ordonate. Un birou ordonat, cărți aliniate în funcție de înălțime, obiecte plasate în funcție de regula raportului de aur. Din fericire, în mediul virtual este cu atât mai ușor, computerele lucrând destul de strict cu interfața și spațiul. Sau poate că nu?

Nu neapărat. În mod normal nu există o aliniere în funcție de o grilă sau alfabet în macOS, nici pe desktop, nici în foldere. Drept urmare, fișierele pot foarte ușor să apară unul peste altul. Se pot întâmpla și unele lucruri teribile despre care mai bine nu scriem, ca nimeni să nu devină prea stresat citindu-le.

Dacă ești unul dintre acei oameni care au instalat „curat” High Sierra pentru a „păstra pacea”, e posibil să fi aflat că sistemul tău de foldere bine ordonate a început să riposteze. Anomaliile menționate mai departe au început să apară. Desigur, poți începe să aranjezi toate aceste lucruri unul câte unul folosind ordinea de la „View > Arrance By > Name”, dar există și o soluție mai sofisticată care ordonează toate folderele. Iată cum o poți activa:

  • Mergi în folderul cu pricina.
  • Fă click-dreapta și apoi apasă pe „Show View Options” jos.
  • Stabilește ordinea pe care dorești să o vezi.
  • Fă click pe „Use as Default” jos.

Asta a fost. E destul de logic, dar totuși, opțiunea nu este atât de evidentă astfel încât să o găsești imediat. Din fericire, nu va mai trebui nici măcar să te gândești la asta de acum, fiindcă există o ordine. Yey!

E mult mai bine, nu?

iPadPro
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.