imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Gurman: iPad cu Face ID și iOS 12


În cel mai recent raport, Mark Gurman, cunoscutul analist al Bloomberg, a prevestit la ce ne putem aștepta odată cu sosirea iOS 12. De asemenea, acesta a făcut dezvăluiri și despre noul iPad.

Am avut un articol mai lung în care am povestit cât de special va fi iOS 12, iar conform experților Gurmand și Axios acesta ar putea fi „momentul Snow Leopard” al sistemului de operare utilizat pe telefoanele mobile. Acest lucru înseamnă că, în loc de funcții mai importante, Apple se bazează pe stabilitate și pe mai multe update-uri mai mici. Dar până acum nu s-a prea discutat despre aceste mici actualizări.

Pe scurt: animoji. Ultimul lucru, dar nu cel mai puțin important, este că vom putea folosi animojis în FaceTime video calls și ne putem transforma în timp real în cățel, pisică, poop. Și, de asemenea, ne vom putea bucura de sentimentul că avem în mână o tabletă – ecranul este mult mai mare și, când e vorba despre ecrane, mai mare înseamnă și mai bun. Conform lui Gurman, Apple va lansa un iPad cu Face ID, și va fi cel mai probabil un model Pro. De altfel, săptămâna trecută, Rambo a descoperit o parte din cod, care confirmă spusele lui Gurman.

 

 

În afară de toate aceste lucruri, iOS 12 ce poartă nume de cod Peace, va conține și câteva noi funcții. Conform numelui său, acesta va aduce un echilibru important în  iOS 12 și în universul său de utilizatori neliniștiți. Odată cu el funcția de „Do not Disturb” este mai avansată, mai multe aplicații native au fost reînnoite, iar pe iPad vei putea avea mai multe aplicații deschise în tab – ceea ce înseamnă că aceeași aplicație poate rula în paralel în două tab-uri. Cel din urmă aspect, poate aduce iOS iPad mai aproape de macOS, iar acest lucru poate fi o schimbare mai mult decât bine-venită.

Gurman are ceva de spus și referitor la aplicațiile universale. Acestea ar putea fi controlate de pe orice dispozitiv prin tap sau click. Dacă descărcați aplicația pe Mac, aceasta va fi o aplicație desktop, dacă o veți instala pe iOS atunci va fi una specifică telefonului mobil. Am mai discutat despre acest subiect. Dar am putea fi mai atenți. Ne putem imagina că Apple se gândește la o astfel de opțiune, dar acum că au încetinit acest lucru în mod oficial, acest lucru ar putea fi schimbarea care va veni în 2019. Cine știe…

 

Nu credem că la conferința WWDC de anul acesta se vor auzi prea multe știri interesante, dar un sistem stabil cu siguranță merită să fie anunțat.

Sursa: The Verge

 

 

 

 

 

 

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.