imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gurman: Apple pregătește un iPhone touchless cu ecran curbat


Să vedem: 11 – 2018, 12 – 2019, 13 – 2020, 14 – 2021, și am găsit! Mark Gurman “guru oficial Apple” pare să știe cum va arăta iPhone 14. Într-un singur cuvânt: touchless.

Prezicerea viitorului la Apple are mai mule niveluri. Mai întâi, unii pot confirma ceea ce alții au aflat deja. E un joc sigur, chiar nu poți să dai greș. Să aduci noutăți care vor fi confirmate peste câteva luni e ceva mai dificil. Iar culmea este atunci cineva poate prevedea parametrii și funcțiile următorului iPhone. Fără îndoială, Kuo și Gurman sunt marii maeștri ai acestei categorii.

Se pare totuși că Gurman nu se poate abține și depășește orice așteptări, mergând până acolo unde nici un alt profet Apple nu a ajuns până acum. Știe lucruri pe care e posibil ca nici Apple să nu le știe. Gurman a publicat primul raport din această categorie.


Și iată-l.

După spusele lui Gurman, următorul super ciclu al iPhone va începe în următorii 2 sau 3 ani, cu design și funcționalități complet noi. Așa cum s-a întâmplat cu iPhone X în 2017. Păsărelele analistului de la Bloomberg i-au șoptit pe Tweeter toate modificările de design și funcționalitate. Și toate sunt cu adevărat revoluționare.

Conform informațiilor sale, primele iPhone-uri cu ecran curbat ar putea apărea în 2021. Am auzit deja câteva zvonuri pe acest subiect, dar nimeni nu s-ar aștepta vreodată ca Gurman să confirme ceva de genul acesta. Ecranul dispozitivului urmează să fie curbat, dar într-un mod complet diferit de dispozitivele flagship de la Samsung. Va fi curbat longitudinal, nu urmărind o transversală. Da, de sus în jos, va avea o curbă tip C. La fel ca LG G Flex cu ani în urmă. Nu putm spune, la prima vedere, că suntem deja fani ai ideii, dar dacă ne vor explica de ce va fi benefic pentru utilizatori, cu siguranță vom putea fi convinși.


LG G Flex din 2014

Acum, după ce am trecut de primul șoc, vine următorul: “controlul prin gesturi, fără atingere”. Gurman pare să știe că Apple lucrează la această tehnologie și că acesta poate fi perfecționată în decurs de 2-3 ani. Caracteristica principală a acesteia ar fi că telefonul ne poate simți degetele fără a atinge de fapt ecranul. Asta ar însemna că ar trebui doar să dai din mâini/ degete în jurul ecranului, dacă ai chef de așa ceva …

Tehnologia ar fi integrată în ecran și ar fi atât de avansată încât să poată sesiza și distanța la care se află degetele tale. Pe măsură ce am urmărit subiectul, am aflat că aceasta nu este o idee atât de specială, Google experimentând această metodă sub numele de Project Soli. Deși la prima vedere nu ne-am putut crede ochilor, urmărind acest videoclip, știm deja în ce direcție se îndreaptă această tehnologie. Ar fi de fapt ceva mai mult decât un simplu ecran curbat. Și ar fi o mișcare excelentă dacă Apple ar putea pune în aplicare tehnologia chiar înaintea competitorilor săi.

Acestea au fost cele mai recente știri ale lui Gurman în competiția pentru obținerea titlului de “Cel mai mare profet Apple”. Nu e rău, nu e rău deloc. Dar trebuie să adăugăm că 2 sau 3 ani este totuși un timp destul de îndelungat. Evident, Apple testează diferite prototipuri, care ar putea conține astfel de tehnologii. Cu toate acestea, nu este o garanție că planurile se vor transforma în realitate.

În 3 ani vom relua subiectul și îi vom acorda cu siguranță lui Gurman titlul. Bineînțeles, dacă îl va merita.

Sursa:  MacRumors.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.