imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Grupurile de notificări: noul concept iOS 12 


Sistemul de notificare al iOS primește o mulțime de critici, iar ideea unei actualizări îmbunătățite este populară în rândul utilizatorilor. Deși nu ne așteptăm la inovații semnificative în iOS 12, cu siguranță vom găsi ceva nou….

Acum câteva săptămâni, am scris un articol despre principala problemă cu sistemul actual de notificare al iOS și ce ar putea învăța de la rivalul Android. Acest lucru reflectă dorințele utilizatorilor, mai ales că în secțiunea “Ce v-ați aștepta de la următoarea actualizare iOS” a sondajelor, modificarea sistemului de notificări este mereu undeva pe primele locuri, alături de idei mai vechi, cum ar fi Dark Mode.

Sistemul actual ar putea fi îmbunătățit dacă notificările ar fi sortate în funcție de prioritate și grupate în funcție de aplicație. Ideea grupării notificărilor a fost visată de echipa BirchTree și inclusă într-un framework de concepte iOS 12 intitulat “Notifications in iOS 12: A Dream”. Sperăm că, chiar dacă este doar un vis, totuși se va împlini…

Gruparea notificărilor dintr-o singură aplicație – astfel creierul tău nu va mai trebui să treacă de la o aplicație la alta când dai scroll notificărilor. În acest caz, avem 4 mesaje de la 2 persoane împreună în același spațiu. În mod normal, această situație ar necesita mult mai mult spațiu și ar fi mult mai puțin eficient, pentru că fiecare ar avea propria notificare. Iar acest lucru ne-ar face să dăm scroll până când ajugem la cele mai vechi notificări, astfel încât să putem începe să citim conversația în sens invers.

Cu metoda vizibilă în imagine, ai posibilitatea să scapi de notificările întregii aplicații cu o glisare sau poți chiar să apeși pentru a vedea fiecare notificare separat.

Echipa a imaginat inovațiile pornind de la ideea de personalizare, și ar putea include opțiuni ca următoarele:”iOS ar trebui să poată întocmi un clasament al aplicațiilor în funcție de cât de frecvent reacționează utilizatorul la o astfel de notificare și ar trebui ca acesta să poată stabili singur ce notificări ar trebui să fie mereu în vârful listei de notificări”. Deși un astfel de sistem de notificări ar putea deveni realitate, nu credem că Apple va permite ca fiecare utilizator să-și personalizeze experiența într-o asemenea măsură. Oricum, nimic nu ne împiedică să visăm. 

Conceptul iOS prezentat reimaginează Cover Sheet. Ceasul din Cover Sheet ar urma să fie micșorat și mutat în partea de sus a ecranului, economisind spațiu. Iar afișarea temperaturii curente ar putea fi încadrată perfect în spațiul liber.

Bineînțeles, aceste imagini sunt doar concepte, nu știm încă ce îmbunătățiri va aduce iOS 12. Conform ultimelor știri, nu ar trebui să ne așteptăm la inovații semnificative la nivelul funcțiilor, compania concentrându-se pe stabilitate în această perioadă. Totuși, un sistem de notificări îmbunătățit nu e chiar greu de realizat.

 

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.