imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

GRID Autosport: experiență de consolă pe iPhone


Un concurent pe piața jocurilor tip curse de mașini, care a cucerit deja platformele consolă, a intrat în bătălia jocurilor din App Store. Acum, îl puteți avea pe iPhone la o ofertă extrem de bună.

GRID Autosport a fost printre cele mai bune jocuri din generația de console anterioară. La sfârșitul anului trecut, a fost lansat atât pentru iPhone, cât și pentru iPad. Oricum, nu toți ne putem bucura de experiență. Și asta pentru că din cauza cerințelor mari de sistem este valabil doar pentru dispozitive care au apărut după iPhone 6s sau iPad 2017 (inclusiv cele Pro), dar hai să discutăm acest aspect puțin mai târziu.

Alte jocuri marca Feral Interactive au fost făcute și pentru iOS și macOS. Deja am încercat F1 2016 din selecția lor. Iar acum am verificat dacă merită banii și putem avea o experiență de joc precum cea de pe consolă în ceea ce privește GRID Autosport. Da, jocul nu funcționează gratuit la nivel premium, ar trebui să plătești o dată, dar poți continua să citești toate aceste detalii înainte de achiziție.

Graphics

Avem o grafică INCREDIBILĂ. Dezvoltatorul jocului, Codmasters, chiar a făcut o treabă bună. Chiar de la început, jocul ne oferă posibilitatea de a descărca HD texture DLC și multe alte extensii. Până am ajuns la prima cursă, mărimea jocului era de peste 6GB, dar merită. După câteva secunde am înțeles de ce: avem o grafică senzațională, asemănătoare PS3 și Xbox 360.

Chiar folosește toată puterea pe care o are hardware-ul. Așa că se cere cel puțin un cip A9 pentru a putea juca. Nu mai este o surpriză acstlucru având în vedere că jocuri similare din această categorie – care au o versiune pentru consolă sau PC – cer aceleași specificații. Cele mai multe dispozitive ating acest nivel, dar pe a 4-a generație de Apple TV, spre exemplu, nu acest joc nu poate să ruleze. Iar un update pentru „cutia mică și neagră” nu este așteptată prea curând.

Am experimentat mai multe fps drops pe iPhone 7, dar nu este atât de enervant sau deranjant în vreun fel ca experiență de joc. În același timp ne-am dat seama că telefonul nu s-a supraîncălzit pe parcursul jocului, se simte că jocul nu folosește tot potențialul pe care îl are pe un iPhone.

Controls

Nu ne considerăm maeștri în jocurile tip curse de mașini, dar după doar câteva ore am reușit să controlăm totul destul de ușor, să câștigăm curse și să adunăm puncte. Ai posibilitatea să alegi dintre mai multe moduri de control, dar noi am rămas la combinația old fashion- dreapta este accelerația, iar stânga – frâna. Poți personaliza senzitivitatea controalelor și de asemenea mașinile, care se comportă diferit pe fiecare pistă, ceea ce oferă o senzație destul de realistă jocului, acest lucru nefiind foarte deranjant.

Pe măsură ce joci, poți face upgrade la diverse vehicule și nu există alte elemente de cumpărat in-app. Să sperăm că acest aspect nu se va schimba în viitor.

Gaming experience

Ca o adaptare a jocului de pe consolă sunt diverse moduri în care poți juca: career, extra championship, custom cup, time trial și quick race. În ultimul mod menționat, poți alege orice fel de cursă, pe ce pistă dorești și cu orice mașină. Career mode este însă opțiunea dacă vrei să simți cum e o adevărată competiție.

Tot aici poți alege dintre sponsori și serie. Și ar trebui să nu uităm despre partea de sunet a jocului. Și aici s-a făcut treabă bună. Una peste alta, jocul chiar oferă o experiență grozavă și complexă pentru cât costă.

Pricing

Ar trebui să plătești 49,99 lei din prima, ceea ce înseamnă puțin cam mult la prima vedere pentru un joc pe mobil. Dar nu trebuie să mai plătești nimic altceva ulterior în joc. Cei de la Feral au preferat să nu meargă pe un model fracționat și oferă jocul la un preț fix cu DLC-uri gratuite. Pentru cei care sunt deranjați de comportamentul EA Games prin mult prea agresivele „just buy these add-ons”, iată un dezvoltator care oferă un joc similar cu Real Racing. Singura diferență este că nu trebuie să alergi după pachete scumpe.

Are totuși un dezavantaj. În timp ce alte jocuri îți oferă o gamă destul de mare de mașini disponibile, aici ai ceea ce ai de la început. Dar experiența este aceeași. După 3-4 ore de joc noi suntem convinși că GRID Autosport chiar reprezintă o ofertă grozavă.

Poți descărca de aici GRID Autosport din App Store.

 

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.