imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Logo-urile Google și Apple

Google plătește sume uriașe către Apple


Gigantul Google plătește în jur de 9 miliarde de dolari pentru ceva pentru care, în mod normal, nu ar trebui să plătească…

An de an, subiectul devine actual, și putem auzi vehiculându-se cifre din ce în ce mai mari, când vine vorba de legăturile contractuale între Apple și cel mai cunoscut motor de căutare. Potrivit analizei, Google plătește sume exorbitante către Apple din motive întemeiate:

Dorește să rămână motorul de căutare implicit pentru Safari.

Apple ar putea decide să aleagă pe altcineva. De exemplu, există căutări Siri via Bing. Dar Google e liderul de piață necontestat la acest capitol. Așa că nu ne prea putem imagina o situație în care, în cazul schimbării motorului de căutare implicit, utilizatorii nu ar trece imediat înapoi la celebra platformă.

Una peste alta, se pare că acest status quo valorează tone de bani pentru Google. Potrivit informațiilor obținute de analiști, sumele sunt estimate la 9 miliarde de dolari. Asta e ceea ce Google plătește către Apple ca să conserve situația actuală.

Se pare că valoarea acestei poziții a crescut foarte mult de-a lungul timpului. În urmă cu doar trei ani, suma vehiculată se ridica la un miliard, iar anul trecut, la 3 miliarde de dolari.

Cam așa merg lucrurile…

Sursa: 9to5Mac

Vezi oferta de produse iStyle!

ipadmini5
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.