imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Google Photos te ajută să eliberezi spațiu de pe dispozitivul tău iOS


Dacă primești în mod frecvent mesajul Not Enough Storage pe iPhone-ul sau iPad-ul tău s-ar putea să-ți dăm o veste bună. Google a adăugat în Google Photos o funcționalitate care șterge de pe dispozitivul iOS pozele care au fost deja încărcate în cloud-ul Google Photos.

iPhoneStorage

Atunci când conectezi iPhone-ul sau iPad-ul la un Mac și selectezi butonul Summary în fereastra iTunes în josul paginii vei vedea un grafic care-ți sumarizează destul de bine, ce tip de date ocupă cel mai mult spațiu pe dispozitivul tău. Dacă aici observi că pozele ocupă un spațiu semnificativ noua funcționalitate din Google Photos este foarte probabil să-ți rezolve problema.

În ecranul Settings, utilizatorii vor vedea acum un nou buton “Free Up Space”. După apăsarea butonului utilizatorul va fi notificat să steargă toate pozele care au fost salvate de pe dispozitiv în cloud. Pentru a evita ștergerea accidentală de pe device întrebăm utilizatorii să-și confirme de două ori intenția de-a lungul pașilor parcurși în procesul ‘Free Up Space’.

scrie John Elstone pe contul Google Photos de pe rețeaua de socializare a companiei Google+

Google-Photos-1-1024x535

Ca și cei de la App Advice, nu am folosit până acum Google Photos (și probabil nu o voi face nici de acum încolo, neavând foarte multe poze în telefon deoarece le descarc periodic în Photos pe calculator și apoi le sterg de pe telefon) dar îmi pot închipui că noua funcționalitate combinată cu oferta de stocare a celor de la Google care-ți oferă posibilitatea de stoca un număr nelimitat de poze la rezoluția “High Quality” iar pozele cu dimensiuni peste 16 megapixeli sunt compresate. Poți folosi și un mod “Original quality” în care pozele sunt stocate la rezoluția maximă, dar spațiul ocupat de pozele stocate în acest mod este scăzut din spațiul tău Google Drive. Acum poți economisi spațiu folosind opțiunea “Recover Storage” care va converti pozele stocate la rezoluția originală la rezoluția “High quality”.

Google Photos este disponibil gratuit din App Store. Pe lângă spațiul de stocare deja menționat aplicația mai are câteva funcționalități care vă pot fi utile cum ar fi: căutare vizuală inteligentă, posibilitatea de a crea automat montaje, ilustrații interactive, colaje sau animații.

sursa: 9To5Mac, App Advice

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.