imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Google ne transformă iPhone-ul în sabie laser


Fie că-ți place fie că nu, este imposibil să nu fi auzit despre lansarea noului episod din filmul Star Wars. Este unul dintre cele mai anticipate filme și care are în spate o întreagă uzină de marketing. Figurine, jucării, machete, jocuri, jocuri video, filme de animație, etc., toate acestea vin să monetizeze de pe urma fenomenului Star Wars. Se pare că de acest lucru s-a gândit să profite și Google.

Compania operează deja de ceva vreme site-ul google.com/starwars unde poți alege de ce parte a “forței” ești și apoi dacă te identifici cu contul tău google, ți se schimbă interfața serviciilor companiei: Gmail, Google Maps și chiar YouTube. Ce m-a determinat să scriu despre “experimentul” Google însă, sunt noile aplicații puse la dispoziția vizitatorilor de Google. Este vorba despre o aplicație de realitate virtuală și despre Star Wars Lightsaber Escape.

Star-Wars-Lightsaber-Escape-1

Din păcate nu am reușit să testăm aplicația de realitate virtuală întrucât ea nu este disponibilă în România. Deziluzia nu a fost mică, ne pregătisem ochelarii iCandy dar nu am avut ce testa … În consecință, deja cu oarecare teamă am pornit să testăm Star Wars Lightsaber Escape. Din fericire de această dată am avut mai mult succes. Am instalat aplicația pe telefon, am accesat site-ul pe desktop și după un scurt proces de calibrare am început lupta cu soldații imperiali.

pairing

iPhone-ul îl folosești ca sabie jedi, iar lupta se desfășoară pe ecranul calculatorului. Comunicația între cele două dispozitive se face folosind WebRTC și WebSockets iar controlul “sabiei” cu ajutorul giroscopului și accelerometrului din iPhone. Deși se precizează că este conceput pentru browserul de la Google, Chrome, noi am testat pe Safari și nu am avut nici un fel de probleme.

Jocul a fost realizat împreună cu cei de la Disney, Lucasfilm și Industrial Light & Magic. Nu este foarte interactiv dar trebuie ținut cont de faptul că este un joc într-un browser și este foarte interesant mai ales pentru a vedea cam ce se poate face cu tehnologia actuală dacă conectezi un sistem și a unui telefon.

Fiind un produs Google evident funcționează și pe Android.

Distracție plăcută!

sursa: Google, iMore

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.